Altınova Belediyesi’nin önceki dönem başkanı Dr. Metin Oral, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik Rütbesi ve Gazilik Unvanı verilişinin 104. yıl dönümünde tüm gazileri ve şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anan Oral, şehit aileleri ve gazilerin Türk milletinin baş tacı olduğunu vurguladı.
Altınova Belediyesi’nin önceki dönem başkanı Dr. Metin Oral, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik Rütbesi ve Gazilik Unvanı verilişinin 104. yıl dönümünde tüm gazileri ve şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anan Oral, şehit aileleri ve gazilerin Türk milletinin baş tacı olduğunu vurguladı.
Dr. Metin Oral mesajında, şehitlik ve gaziliğin bir milletin en yüce mertebeleri olduğunu ifade etti. Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde hayatını feda eden ve yaralanarak gazilik onuruna erişen kahramanların fedakârlıklarının asla unutulmayacağını belirtti.
“Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz her zaman baş tacıdır. Güzel vatanımızın huzuru ve geleceği için giriştikleri mücadelede; şehitlik ve gazilik payesini, kanlarıyla ve alın terleriyle hak eden vatansever kahramanlarımızın haklarını ödememiz mümkün değildir.”
Oral, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm gazilerin aziz hatıralarının önünde saygıyla eğildiğini belirtti. Şehit yakınlarının ve gazilerin, milletin ortak değeri ve sorumluluğu olduğunu vurgulayan Oral, toplumun her kesimini bu değerli emanetlere sahip çıkmaya davet etti:
“Gazilerimiz, vatan sevgisinin, cesaretin ve fedakârlığın yaşayan sembolleridir. Onların yaşam koşullarının iyileştirilmesi, sosyal haklarının geliştirilmesi ve toplumda hak ettikleri saygının gösterilmesi devletimizin ve milletimizin en büyük sorumluluklarındandır.”
Dr. Oral, 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e verilen Gazilik ve Mareşallik unvanının, sadece bir kişiye değil, tüm Türk milletine verilmiş bir onur olduğunu ifade etti. Bu unvanın anlam ve önemine dikkat çeken Oral, Gaziler Günü’nün yalnızca bir anma günü değil, milli bir bilinç tazeleme fırsatı olduğunu söyledi.
Dr. Metin Oral mesajının sonunda şu ifadelere yer verdi:
“Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan toprağını canı pahasına koruyan tüm kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile yâd ediyorum. Gaziler Günü vesilesiyle, hayatta olan gazilerimize sağlık, huzur ve uzun ömürler diliyorum.”
19 Eylül Gaziler Günü, Türkiye’nin bağımsızlığı uğruna mücadele etmiş tüm kahramanların hatırlanması, onurlandırılması ve emanetlerine sahip çıkılması adına büyük bir anlam taşıyor. Dr. Metin Oral’ın mesajı, bu özel günün ruhunu yansıtan, birlik ve vefa çağrısı niteliğinde değerlendiriliyor.