YALOVA ADLİYESİ ÖNÜNDEKİ CİNAYETTE 2 TUTUKLAMA!

Bursa’da görülen cinayet davası için Yalova Adliyesi’ne tanık olarak ifade vermeye giden şahsı tabanca ile öldüren zanlı ve olaya karıştığı ileri sürülen kardeşi tutuklandı. Olayla bağlantısı olduğu düşünülen amcası ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

YALOVA ADLİYESİ ÖNÜNDEKİ CİNAYETTE 2 TUTUKLAMA!
Yayınlama: 28.09.2025
A+
A-

Bursa’da görülen cinayet davası için Yalova Adliyesi’ne tanık olarak ifade vermeye giden şahsı tabanca ile öldüren zanlı ve olaya karıştığı ileri sürülen kardeşi tutuklandı. Olayla bağlantısı olduğu düşünülen amcası ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Tanık Olarak Geldiği Dava Ölümüne Sebep Oldu

Olay, Yalova Adliyesi önünde dün öğle saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, daha önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle Bursa’da öldürülen Abdurrahman Arslan’ın cinayet davası kapsamında tanık olarak ifade vermek üzere adliyeye gelen Halis Turan, aracına eşyasını almak için adliye otoparkına yöneldi.

Bu sırada adliye önünde bekleyen ve öldürülen Arslan’ın yakını olduğu öğrenilen Ömer A. (31), tabancayla Halis Turan’a art arda ateş açtı. Saldırgan, son olarak Turan’ın başına ateş ederek olay yerinden kaçmaya çalıştı. Halis Turan olay yerinde hayatını kaybetti.

e1c2rpm

Saldırgan Gelişigüzel Ateş Açtı: 77 Yaşındaki Vatandaş Yaralandı

Cinayet anında adliye çevresinde büyük panik yaşanırken, saldırı sırasında yoldan geçmekte olan E.K. (77) isimli vatandaş da sol dizinden yaralandı. Kurşunlardan biri adliyedeki bir odanın camına da isabet etti.

Yaralı vatandaş ambulansla Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yetkililer, yaşlı adamın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Polise de Ateş Açtı: Kısa Sürede Yakalandı

Cinayetin ardından kaçmaya çalışan Ömer A., polisin “teslim ol” çağrılarına rağmen silahıyla görevlilere de ateş açtı. Saldırgan, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Köpek Eğitim Merkezi civarında polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

e1c2rpm

Polisin çevrede geniş güvenlik önlemi alması dikkat çekerken, olay yeri inceleme ekipleri uzun süre delil çalışması yaptı.

Kardeşi ve Amcası da Gözaltında: Suçun Planlı Olduğu Şüphesi

Soruşturmayı derinleştiren Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayet zanlısı Ömer A. ile birlikte Yalova’ya geldiği belirlenen kardeşi Z.A. ve olaydan sonra Bursa’ya kaçan amcaları Ş.A.’yı da yakalayarak gözaltına aldı.

İlk belirlemelere göre, olayın önceden planlanmış bir husumet cinayeti olabileceği değerlendirilirken, saldırganın tanığın adliyeye geleceği bilgisine sahip olduğu tespit edildi.

Zanlılar Hakim Karşısına Çıkarıldı: 2 Tutuklama

Olayın ardından gözaltına alınan Ömer A. ve kardeşi Z.A., emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla bağlantılı olduğu iddia edilen amca Ş.A. ise SEGBİS üzerinden katıldığı duruşma sonrası adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık soruşturmasının çok yönlü sürdüğü bildirildi.

Adliye Çevresinde Güvenlik Artırıldı

Cinayetin ardından Yalova Adliyesi çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Giriş ve çıkışlarda üst düzey kontroller yapılırken, adliye binasında görevli polis sayısı da geçici olarak yükseltildi. Olayın yankısı hem Yalova hem Bursa kamuoyunda büyük infial yarattı.

Yeni Gözaltılar Olabilir

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, olayın detaylarına ilişkin kamera görüntüleri, HTS kayıtları ve tanık ifadeleri incelemeye alındı. Yetkililer, cinayetin öncesinde yapılan görüşmeler ve planlamaların ortaya çıkarılması amacıyla soruşturmanın derinleştirildiğini belirtti.

İlerleyen günlerde olayla ilgili yeni gözaltılar olabileceği de öğrenildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.