Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında anlamlı ve duygu dolu bir çalışmaya imza atarak özel birey Furkan Ünver’in uzun süredir kurduğu hayali gerçeğe dönüştürdü. Resmi üniformaya ve zabıta ekiplerine büyük bir sempati duyan, gün içinde sürekli telsizle gezen Furkan Ünver, Zabıta Müdürlüğü’nün davetiyle bir gün boyunca ekiplerle sahaya çıktı.


Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında anlamlı ve duygu dolu bir çalışmaya imza atarak özel birey Furkan Ünver’in uzun süredir kurduğu hayali gerçeğe dönüştürdü. Resmi üniformaya ve zabıta ekiplerine büyük bir sempati duyan, gün içinde sürekli telsizle gezen Furkan Ünver, Zabıta Müdürlüğü’nün davetiyle bir gün boyunca ekiplerle sahaya çıktı.
Sabah saatlerinde zabıta personeliyle buluşan Ünver, ilk olarak şehir merkezindeki marketlerde gerçekleştirilen etiket ve son kullanma tarihi denetimlerine katıldı. Denetimler sırasında zabıta ekiplerine eşlik eden ve işleyişi yakından gözlemleyen Ünver’in mutluluğu yüzünden okunurken, ekipler de bu özel güne büyük bir hassasiyetle eşlik etti. Yalova Belediyesi tarafından Adnan Menderes Mahallesi’nde başlatılan ‘Belediyem Mahalle’mde’ projesinin startına da Belediye Başkan Yardımcıları Murat Tiryaki, Mesut Tutuğ ve Hatice Öncü Yürekkorkutan ile birlikte katıldı.


Denetimlerin ardından Yalova Belediyesi Volkan Taşgın Eğitim Pisti’ni ziyaret eden Furkan Ünver, burada eğitim alan öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin trafik ve güvenlik eğitimine katıldı. Eğitim pistinde geçen keyifli dakikaların ardından Ünver’e Yalova Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Trafik Zabıta ekiplerince katılım belgesi takdim edildi.
En son olarak Zabıta Müdürlüğü binasına geçen Ünver, personelle tanıştı ve görev birimlerini yakından tanıma fırsatı buldu. Günün en anlamlı anlarından biri ise Ünver’in makam odasında gerçekleşti. Zabıta Müdürünün makam koltuğuna oturan Furkan Ünver, hem hatıra fotoğrafı çektirdi hem de kendisine ikram edilen çay eşliğinde gerçek bir zabıta gibi günü değerlendirdi. Yalova Belediyesi yetkilileri, bu tür etkinliklerle özel bireylerin sosyal hayata katılımlarını desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Oğlunun uzun yıllardır üniforma ile görev yapanlara karşı bir sempatisi olduğunu söyleyen Furkan Ünveri’in Annesi Nermin Ünver; “ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde oğluma hayalini gerçekleştirdikleri için Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne teşekkür ederim. Ayrıca bu özel günde herkesin bir farkındalık yaratması gerekiyor. Çünkü Furkan gibi bir çok çocuğumuz var. Sağ olsun Yalova Belediyesi bu konuda bizlere her zaman desteğini veriyor. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi

