CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 99. YILI ŞEHRİMİZDE COŞKU İLE KUTLANDI

CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 99. YILI ŞEHRİMİZDE COŞKU İLE KUTLANDI
Yayınlama: 30.10.2022
A+
A-

Yalova Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yılı şehirde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler, “Biz cumhuriyeti böyle kurduk” isimli konferansla 28 Ekim’de başladı. Tarihçi Yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün katılımıyla Raif Dinçkök Kültür Merkezi Özgecan Aslan Salonu’nda düzenlenen konferansa çok sayıda vatandaş katıldı. Yalova Valisi Muammer Erol ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Milli Mücadele Dönemi, Atatürk ve silah arkadaşlarının yaşadığı süreçler hakkında bilgiler veren Tufan Gündüz’e teşekkür etti.

Cumhuriyetin 99. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda tören ile devam etti. Protokolün katıldığı törende; resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Etkinlikler, Yalova Belediyesi ile PTT Başmüdürlüğü iş birliğiyle “Cumhuriyet, Milli Mücadele ve Atatürk” konulu pul sergisi ile sürdü. “Cumhuriyet, Milli Mücadele ve Atatürk” konulu pul sergisi, 3 Kasım’a kadar Kent Müzesi’nde açık olacak.

 

29 Ekim Yürüyüşü Gerçekleşti

Yalova Valiliği ve Yalova Belediyesi tarafından 29 Ekim Yürüyüşü gerçekleşti. Deprem Anıtından başlayan yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yalovalı binlerce vatandaş, cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşadı.

 

Cumhuriyet Coşkusu Konserlerle Kutlandı

Yalova Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusu yaşamak üzere Raif Dinçkök Kültür Merkezi hem de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda 2 ayrı konser düzenlendi. Hoş Sada Korosu Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde, pop müziği sanatçı Güneş ise kent meydanını hınca hınç doldurdu. Her iki konsere de katılan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, sanatçı Güneş’e ve Hoş Sada Korusuna teşekkür etti.

 

100.Yılı Daha Özel Kutlayacağız

Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Cumhuriyetin 99.yılını Yalova’da büyük bir coşku ile kutlandığını ifade ederek, “100. yılı seneye çok özel kutlayacağız. Bizim için her anlamda özel bir yıl olacak. 99.yılımıza katılarak bizleri cumhuriyet coşkumuzda yalnız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yaşasın Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.

 

Programlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda havai fişek gösterisi ile son buldu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.