CHP Yalova İl Başkanlığı görevine getirilen Mesut Tutuğ’un, Yalova Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılmasının ardından gözler belediyedeki yeni görevlendirmeye çevrildi. Kulislerde, halkla yakın iletişimiyle tanınan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Alemdar Coşkun’un başkan yardımcılığı görevine getirilebileceği konuşuluyor.


CHP Yalova İl Başkanlığı görevine getirilen Mesut Tutuğ’un, Yalova Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılmasının ardından gözler belediyedeki yeni görevlendirmeye çevrildi. Kulislerde, halkla yakın iletişimiyle tanınan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Alemdar Coşkun’un başkan yardımcılığı görevine getirilebileceği konuşuluyor.
Yalova siyasetinde ve yerel yönetim kulislerinde dikkat çeken bir gelişme yaşanıyor. CHP Yalova İl Başkanlığı görevine getirilen Mesut Tutuğ’un, bu görev nedeniyle Yalova Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmesinin ardından, boşalan göreve kimin getirileceği merak konusu oldu. Belediye kulislerinde konuşulan iddialara göre, Tutuğ’dan boşalan başkan yardımcılığı görevi için CHP’li Yalova Belediye Meclis Üyesi Alemdar Coşkun’un ismi öne çıkıyor.
Alemdar Coşkun, Yalova’da uzun yıllardır sivil toplum çalışmaları ve sosyal faaliyetleriyle tanınan isimler arasında yer alıyor. Hacı Bektaş Veli Derneği’nin kurucu ve onursal başkanlığı görevlerini üstlenen Coşkun, aynı zamanda Erzincanlılar Derneği Başkanlığı ve Anadolu Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürütüyor.

Yalova Belediye Meclisi’nde CHP’li üye olarak görev yapan Coşkun’un, kentte halkla kurduğu yakın iletişimle öne çıktığı belirtiliyor. Cadde ve sokaklarda vatandaşlarla bir araya gelmesi, sorunları yerinde dinlemesi ve çözüm odaklı yaklaşımıyla tanınan Coşkun’un, toplumun farklı kesimleriyle kurduğu iletişim dikkat çekiyor.

Mesut Tutuğ, CHP Yalova İl Başkanı olarak görevlendirilmesinin ardından Yalova Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmişti. Tutuğ’un yeni görevine başlamasıyla birlikte belediyede boşalan başkan yardımcılığı koltuğu için yapılacak görevlendirme merakla bekleniyor. Kulislerde Alemdar Coşkun’un isminin öne çıktığı konuşulurken, konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yeni görevlendirmenin Yalova Belediye Başkanı tarafından yapılacak değerlendirmelerin ardından netleşmesi bekleniyor.

Alemdar Coşkun’un başkan yardımcılığı görevine getirilip getirilmeyeceği önümüzdeki günlerde yapılacak resmi açıklamayla kesinlik kazanacak.

