

Yalova’nın Kadıköy beldesinde faaliyet gösteren Uzmanlar Koleji İlkokulu hakkında kamuoyunda gündeme gelen çeşitli iddialar dikkat çekiyor.
Okulla ilgili öne sürülen kaçak yapı, atamasız personel çalıştırılması ve denetimler sırasında yanıltıcı beyanda bulunulduğu yönündeki iddiaların açıklığa kavuşturulması için başta Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kadıköy Belediyesi olmak üzere ilgili kurumlardan açıklama bekleniyor.
Terasların Kapatıldığı İddiası

İddialara göre okul binasında geçtiğimiz yıl arka terasın kapatılmasının ardından bu yıl da ön terasın kapatılmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor.
Kamuoyunda söz konusu uygulamaların mevcut yapı ruhsatı ve onaylı projeye uygun olup olmadığı yönünde soru işaretleri oluşurken, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde okulun onaylı projesi bulunuyor mu?”, “Kadıköy Belediyesi’nin bu çalışmalardan bilgisi ve izni var mı?” soruları gündeme geliyor.
Öte yandan daha önce iki okul binası arasında izinsiz tünel bağlantısı yapıldığı yönündeki iddiaların basına yansıdığı, söz konusu bağlantının daha sonra kapatıldığı belirtilirken, şimdi de teraslarla ilgili yeni iddiaların kamuoyunda tartışıldığı ifade ediliyor.

Atamasız ve Sigortasız Personel Çalıştırıldığı Öne Sürülüyor
Kamuoyuna yansıyan bir diğer iddiaya göre okulda resmi atama yapılmadan yabancı uyruklu İngilizce öğretmenlerinin görev yaptığı öne sürülüyor.
Ayrıca son beş yılda satranç antrenörü olarak görev yaptığı belirtilen E.Ş. ve S.Ç. isimli kişilerin de resmi atama ve sigorta işlemleri yapılmadan çalıştırıldığı iddia ediliyor.
Bunun yanı sıra müfettiş incelemeleri sırasında öğrencilere bazı konularda gerçeğe aykırı beyanda bulunmaları yönünde telkinde bulunulduğu da öne sürülen iddialar arasında yer alıyor.
Kamuoyunda şu soruların yanıt bulması bekleniyor:
* Kamera kayıtları incelendi mi?
* İddia edilen personelin giriş-çıkış kayıtları ile imza föyleri araştırıldı mı?
* Bu kişilere yapılan ödemeler ve SGK kayıtları denetlendi mi?
* Vergi ve sigorta yükümlülükleri yerine getirildi mi?
Almanca Dersiyle İlgili İddia
Bir diğer iddiaya göre okulun ders programında Almanca dersinin yer almasına rağmen, müfettiş denetimleri sırasında ilkokul öğrencilerine “Almanca dersimiz yok” şeklinde beyanda bulunmalarının istendiği öne sürülüyor.
Bu kapsamda ikinci yabancı dil uygulamalarının Milli Eğitim mevzuatına uygun şekilde yürütülüp yürütülmediğine ilişkin de Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açıklama yapması bekleniyor.
Yetkililere Açıklama Çağrısı
Kamuoyunda tartışılan söz konusu iddiaların aydınlatılması amacıyla Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kadıköy Belediyesi ve Uzmanlar Koleji yönetiminin konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.
Bu haberde yer alan bilgiler kamuoyuna yansıyan iddialardan oluşmaktadır. İddialar hakkında kesinleşmiş herhangi bir idari veya yargı kararı bulunmamaktadır. Haberde adı geçen okul yönetiminin ve ilgili kurumların açıklama ve cevap hakkı saklıdır.
#yalova #yalovacizgi
