“SOKAĞIMIZ VAR AMA YOLUMUZ YOK”.. VATANDAŞ BAŞKAN YELE’Yİ GÖREVE DAVET ETTİ!

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde bulunan Çiftlik Mahallesi Alem Sokak sakinleri, yıllardır çözülmeyen yol ve kaldırım sorunu nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. “Sokak” olarak kayıtlarda geçmesine rağmen, ne araç geçişine uygun bir yol ne de yayalar için güvenli bir kaldırım bulunuyor. Yağmur yağdığında çamur deryasına dönen sokak, çamur, toz, koku ve haşere sorunlarıyla gündeme geliyor.

“SOKAĞIMIZ VAR AMA YOLUMUZ YOK”.. VATANDAŞ BAŞKAN YELE’Yİ GÖREVE DAVET ETTİ!
Yayınlama: 13.10.2025
A+
A-

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde bulunan Çiftlik Mahallesi Alem Sokak sakinleri, yıllardır çözülmeyen yol ve kaldırım sorunu nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. “Sokak” olarak kayıtlarda geçmesine rağmen, ne araç geçişine uygun bir yol ne de yayalar için güvenli bir kaldırım bulunuyor. Yağmur yağdığında çamur deryasına dönen sokak, çamur, toz, koku ve haşere sorunlarıyla gündeme geliyor.

Alem Sokak’ta Vatandaşın İsyanı: “Sokağımız Var Ama Yorumuz Yok!”

Alem Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, yıllardır süren altyapı eksikliğine artık tahammüllerinin kalmadığını söylüyor. Mahalle sakinlerinden biri, yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi: “Yıllardır bu sokakta oturuyoruz ama hâlâ yolumuz yok. Yağmur yağdığında evden çıkmak imkânsız hale geliyor. Çocuklar okula giderken çamura saplanıyor, yaşlılar yürüyemiyor. Çöp kamyonları bile buraya giremiyor. Belediyeye defalarca başvuru yaptık, ama hiçbir sonuç alamadık.”

Yağışlı havalarda oluşan çamur ve su birikintileri, sokakta yaşamı adeta kabusa çeviriyor. Vatandaşlar, kış aylarında lastik çizme olmadan evden çıkamadıklarını, yazın ise sinek ve kötü kokudan pencerelerini açamadıklarını belirtiyor.

e1c2rpm

Belediyeye Defalarca Başvuru Yapıldı: “Sesimizi Duyan Yok!”

Alem Sokak sakinleri, Çiftlikköy Belediyesi’ne defalarca hem yazılı hem de sözlü başvuruda bulunmalarına rağmen, yıllardır somut bir adım atılmadığını ifade ediyor. Mahalleli, sokakta biriken çamurun zamanla bir “bataklık” görüntüsü oluşturduğunu, çocukların oyun alanı bulamadığını, araçların dahi geçemediğini söylüyor. “Belediyeye her seferinde dilekçe verdik, yetkililer gelip baktı ama sonra hiçbir şey yapılmadı. Yağmur yağdığı zaman sokak göle dönüyor. Ambulans bile zor giriyor.” Bu durumun yalnızca yaşam kalitesini değil, aynı zamanda sağlık ve güvenliği de tehdit ettiğini belirten vatandaşlar, “Artık sabrımız tükendi” diyerek yetkililere sesleniyor.

Vatandaşlardan Başkan Adil Yele’ye Çağrı: “Göreve Davet Ediyoruz”

Mahalle sakinleri, Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele’ye doğrudan çağrıda bulunarak, yıllardır çözülemeyen bu soruna kalıcı bir çözüm getirilmesini istiyor. “Biz lüks istemiyoruz, sadece yaşanabilir bir sokak istiyoruz” diyen vatandaşlar, belediyeden yaya yolu ve asfalt düzenlemesi yapılmasını talep ediyor. “Her seçim döneminde söz veriliyor ama sonuç değişmiyor. Çiftlikköy hızla büyüyor ama biz hâlâ çamur içindeyiz. Belediye başkanımızdan ricamız, Alem Sokak’ı da Çiftlikköy’ün bir parçası olarak görsün.”

“SOKAĞIMIZ VAR AMA YOLUMUZ YOK”.. VATANDAŞ BAŞKAN YELE'Yİ GÖREVE DAVET ETTİ!

e1c2rpm

 

Çiftlikköy’de Altyapı Sorunları Gündemde

Yalova’nın en hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Çiftlikköy’de, son yıllarda artan nüfusla birlikte altyapı sorunları da daha görünür hale geldi. Bazı mahallelerde yolların asfaltlanmadığı, kaldırım ve yağmur suyu giderlerinin yetersiz olduğu yönündeki şikayetler giderek artıyor. Alem Sokak, bu sorunun en çarpıcı örneklerinden biri haline gelmiş durumda.

Uzmanlara göre, bu tür altyapı eksiklikleri sadece yaşam konforunu değil, kamu sağlığını da tehdit ediyor. Özellikle yağışlı dönemlerde biriken sular, haşere ve sivrisinek üremesine zemin hazırlayarak sağlık risklerini artırıyor.

Vatandaşların Talebi Net: “Kaldırım, Yol ve Temiz Bir Mahalle”

Alem Sokak’ta yaşayan yurttaşlar, Çiftlikköy Belediyesi’nden en kısa sürede şu adımların atılmasını bekliyor:

  • Sokakta altyapı ve yağmur suyu gideri çalışması yapılması
  • Asfalt ve kaldırım düzenlemesi ile güvenli bir yaya yolu oluşturulması
  • Aydınlatma ve temizlik hizmetlerinin artırılması

“Biz sadece çocuklarımızın güvenle okula gidebildiği, yaşlılarımızın rahat yürüyebildiği bir sokak istiyoruz. Bu çok mu zor?” diyen mahalle sakinleri, çözüm gelene kadar seslerini duyurmaya devam edeceklerini söylüyor.

Alem Sokak Çözüm Bekliyor

Çiftlikköy’ün gelişen yüzünde unutulmuş bir köşe olan Alem Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, yol ve kaldırım taleplerine bir an önce yanıt verilmesini istiyor.
Yalova’nın modern şehirleşme hedefiyle çelişen bu manzara, yerel yönetimlerin öncelik listesinde acil bir değerlendirme gerektiriyor.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.