Yalova Valiliği, il genelinde yaşanan kuraklık ve su kaynaklarındaki kritik azalma nedeniyle önemli bir karar alarak, tüm muhtarlıklara resmi yazı gönderdi. Yazıda; su saatlerinin sökülmesi, akıllı sayaçlara müdahale edilmesi ve kaçak su kullanımı ile ilgili ağır yaptırımların uygulanacağı açıkça belirtildi. Valilik tarafından yapılan uyarıda, kaçak su kullananlar ve akıllı sayaçlara müdahale edenlere 100 bin liraya kadar idari para cezası kesileceği vurgulandı.


Yalova Valiliği, il genelinde yaşanan kuraklık ve su kaynaklarındaki kritik azalma nedeniyle önemli bir karar alarak, tüm muhtarlıklara resmi yazı gönderdi. Yazıda; su saatlerinin sökülmesi, akıllı sayaçlara müdahale edilmesi ve kaçak su kullanımı ile ilgili ağır yaptırımların uygulanacağı açıkça belirtildi. Valilik tarafından yapılan uyarıda, kaçak su kullananlar ve akıllı sayaçlara müdahale edenlere 100 bin liraya kadar idari para cezası kesileceği vurgulandı.
Kuraklıkla mücadele eden Yalova’da, mevcut su kaynaklarının korunması ve kamu zararının önlenmesi amacıyla denetimlerin artırıldığı bildirildi. Valilik, özellikle son dönemde artış gösteren kaçak su kullanımı ve sayaçlara müdahale girişimlerinin, hem içme suyu arzını tehlikeye attığını hem de kamu zararına yol açtığını ifade etti.
Yalova Valiliği tarafından hazırlanan yazının, il genelindeki tüm mahalle ve köy muhtarlıklarına gönderildiği belirtildi. Muhtarların, vatandaşları bilgilendirmesi ve olası ihlalleri ilgili kurumlara bildirmesi istendi. Valilik, muhtarlıkların bu süreçte önleyici ve bilgilendirici rol üstleneceğini vurguladı.


SU SAATİNİ SÖKEN VE AKILLI SAYAÇLARA MÜDAHALE EDEN YANDI!
Valilik yazısında, İl Genel Meclisi’nin 05 Eylül 2025 tarihli kararı doğrultusunda denetimlerin ciddi şekilde artırıldığına dikkat çekildi. Bu kapsamda;
Valilik tarafından gönderilen yazıda, kaçak su kullanımı ve sayaçlara müdahale durumunda uygulanacak cezalar net şekilde sıralandı:
Cezaların, ihlalin niteliğine bakılmaksızın kararlılıkla uygulanacağı ifade edildi.

Yalova Valiliği’nin yazısında, yalnızca idari para cezası uygulanmakla yetinilmeyeceği de açıkça belirtildi. Buna göre; Üçüncü kez kaçak su kullandığı veya sayaçlara müdahale ettiği tespit edilen kişiler hakkında, cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacak. Bu adımın, caydırıcılığı artırmak ve kamu zararını önlemek amacıyla atıldığı kaydedildi.
Valilik, akıllı sayaçların sökülmesi veya işleyişine müdahale edilmesinin yalnızca bir idari ihlal değil, aynı zamanda kamu malına zarar verme kapsamında değerlendirildiğini vurguladı. Yetkililer, akıllı sayaç sisteminin su kullanımını adil ve kontrollü şekilde yönetmek için hayati öneme sahip olduğunu belirtti.
Yalova Valiliği, muhtarlardan mahalle ve köylerde yaşayan vatandaşları kaçak su kullanımı ve cezai yaptırımlar konusunda bilgilendirmelerini istedi. Ayrıca şüpheli durumların ivedilikle ilgili kurumlara bildirilmesi çağrısında bulunuldu.
Valilik açıklamasında, alınan tedbirlerin amacının cezalandırmak değil, Yalova’nın sınırlı su kaynaklarını korumak olduğu vurgulandı. Kuraklık tehdidinin giderek arttığına dikkat çekilerek, vatandaşlardan suyu tasarruflu ve bilinçli kullanmaları istendi.
Alınan bu kararlarla birlikte Yalova’da;
