1 MAYIS YALOVA’DA KİTLESEL KUTLANILACAK

1 MAYIS YALOVA’DA KİTLESEL KUTLANILACAK
Yayınlama: 28.04.2024
A+
A-

Cevdet Aydın Parkında basın açıklaması yapan Yalova Emek ve Demokrasi platformu tüm Yalova halkını 1 Mayıs coşkusuna ortak olmaya çağırdı.  1 mayıs kutlamaları  Saat 12.00’de Deprem anıtında toplanarak Saat 13.00’de kortej eşliğinde Gazipaşa Caddesinde yürüyüşle başlayacak. 1 Mayıs Mitingi saat 14.00’de Yalova Cumhuriyet meydanında Volkan Yılmazer konseriyle devam edecek.

Yalova Emek ve Demokrasi platformu adına Basın açıklamasını okuyan Eğitimsen Sözcüsü Tuncay Coşkun “İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta dünyanın dört bir yanındaki sınıf kardeşlerimizle beraber demokrasiye, adalete, özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve kardeşliğe dair umutlarımızı ve taleplerimizi haykıracağız.Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda buluşacak, ekmeğimizin her gün küçülmesine, adaletin terazisinin tamamen bozulmasına, en temel hak ve özgürlüklerimizin gasp edilmesine hep bir ağızdan Dur diyeceğiz.” dedi

Yapılan basın açıklamasında “Bizler, işçiler, emekçiler, emekliler bu ülkenin büyük çoğunluğuyuz. Bizler üretiyoruz, bizler çalışıyoruz, bizler bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini emeğimizle var ediyoruz ve insanca yaşamayı hak ediyoruz.Ancak bugünlerde değil insanca yaşamak, hayatta kalmak dahi giderek zorlaşıyor.İnsanca yaşayamıyorsak bu ülke fakir olduğu için değil; ülkenin kaynakları yetersiz olduğu için değil. Bu ülkenin kaynakları hepimizi insanca yaşatmaya yeter. Yeter ki kaynaklarımız rantçılara, sermayeye, faize, saraya, şatafata, silaha, savaşa değil işçilere, kamu emekçilerine, emeklilere ve kamu hizmetlerine kullanılsın.  Yeter ki çarkları zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak için dönen bu düzene bir son verelim. Bu sene ülkenin dört bir yanındaki 1 Mayıs meydanlarında coşkuyla, umutla buluşacağız. Bizlerde Yalova Cumhuriyet Meydanı’nda coşku ve umutla buluşacağız”.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.