YALOVA’nın Taşköprü beldesinde, üniversiteye yerleşen gençler için geleneksel hâle gelen bavul hediyesi uygulaması, bu yıl da devam etti. Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan, üniversite hayaline kavuşan öğrencilerle bir araya gelerek hem başarı dileklerini iletti hem de moral verici mesajlar paylaştı.
YALOVA’nın Taşköprü beldesinde, üniversiteye yerleşen gençler için geleneksel hâle gelen bavul hediyesi uygulaması, bu yıl da devam etti. Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan, üniversite hayaline kavuşan öğrencilerle bir araya gelerek hem başarı dileklerini iletti hem de moral verici mesajlar paylaştı.
Taşköprü Belediyesi’nin geleneksel hâle getirdiği uygulama kapsamında, bu yıl da üniversiteye yerleşen gençlere bavul hediye edildi. Belediye binasında düzenlenen etkinlikte öğrencilerle buluşan Başkan Arslan, üniversiteye adım atacak gençlere başarı, özgüven ve sosyal gelişim temalı bir konuşma yaptı.
Etkinlikte yaptığı konuşmada öğrencilere hitap eden Başkan İsmail Arslan, şu ifadeleri kullandı:
“Sizler bizim geleceğimizsiniz. Başarılı bir üniversite eğitimi alarak beldemize, ilimize ve ülkemize faydalı bireyler olarak yetişeceğinize yürekten inanıyorum. Bizler de belediye olarak her zaman sizlerin yanındayız. Eğitiminizin yanında mutlaka sosyal ve kültürel etkinliklerde yer alın. Yeni dostluklar kurun, yeni şehirler görün, yeni fikirlere açık olun. Unutmayın, hayallerinizin peşinden gittiğiniz sürece başarı sizi bulur.”
Öğrencilere hitabının ardından, Arslan’ın “Okumak sizden, bavullar bizden” diyerek gençlere bavul hediye etmesi, etkinliğe katılanlarda tebessüm ve memnuniyet yarattı. Hediye edilen bavullar, yalnızca fiziksel bir destek değil, aynı zamanda başarıya giden yolda bir moral sembolü olarak değerlendirildi.
Üniversiteye gitmeye hazırlanan öğrenciler, kendilerine gösterilen ilgiden ve destekten dolayı duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:
“Bize verdiğiniz destek ve moral çok değerli. Üniversite yolculuğuna çıkarken bu tür teşvikler bizleri motive ediyor. Gösterdiğiniz güven ve motivasyon dolu sözleriniz için teşekkür ederiz. Sizleri gururlandırmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”
Taşköprü Belediyesi’nin bu uygulaması, sosyal belediyecilik anlayışının yereldeki en iyi örneklerinden biri olarak öne çıkıyor. Gençlerin eğitim hayatına destek sunan, moral veren ve onları teşvik eden bu tarz uygulamalar, sadece maddi değil manevi anlamda da gençlerin yanında olunduğunu gösteriyor.
Belediye yetkilileri, üniversiteye giden öğrencilere yönelik desteklerin ilerleyen yıllarda da artırılarak süreceğini belirtti. Eğitim desteği, kültürel projeler ve kariyer gelişimi alanlarında gençleri desteklemeye devam edeceklerini ifade eden yetkililer, genç odaklı hizmet anlayışının belediye vizyonunun temel taşlarından biri olduğunu vurguladı.
Etkinlikte velilere de seslenen Başkan Arslan, “Çocuklarınızla gurur duyun. Onlar, bu ülkenin aydınlık yarınları. Bizler, onların başarılı bireyler olarak yetişmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz” diyerek ailelere de teşekkür etti.
Son yıllarda hayata geçirilen öğrenci odaklı projelerle dikkat çeken Taşköprü Belediyesi, üniversite hazırlık kursları, kırtasiye yardımları, burs imkanları ve sosyal etkinliklerle eğitim alanında örnek bir duruş sergiliyor. Başkan Arslan’ın liderliğinde geliştirilen projeler, gençlerin eğitim yolculuğuna güçlü bir destek sunuyor.
Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan’ın gençlere verdiği bu destek, “gençlere yatırım, geleceğe yatırım” anlayışının güçlü bir göstergesi. Eğitim hayatına adım atan her bir öğrenciye verilen destek, onların sadece fiziksel ihtiyaçlarını değil, psikolojik motivasyonlarını da güçlendiriyor. Taşköprü, bu anlamlı uygulamasıyla yerel yönetimlerde fark yaratan bir sosyal duyarlılığa imza atıyor.