ARSLANHAN’DAN ANKARA ÇIKARMASI

ARSLANHAN’DAN ANKARA ÇIKARMASI
Yayınlama: 18.09.2023
A+
A-

Yerel Yönetimlerde Yenilikçi Sosyal Politikalar çalıştayı Ankara’da gerçekleşti. Çalıştaya Ak Parti Genel Merkezinin hazırladığı çalıştaya Türkiye Spastik Engelliler Federasyon Başkanı Murat Arslanhan, Yalova Ünv. Siyaset Bilimi ve Kamu Yonetimi bölüm başkanı Prof. Dr Muharrem Es ve Çalışma Ekonomisi ögretim görevlisi Prof. Dr. Yunus Taş katılım sağladı.

Ak Parti Sosyal politikalar Başkanlığının düzenlediği çalıştaya Türkiye’nin çeşitli yerlerinde alanlarında uzman yerel politika tecrübesi olan kişiler davet edildi. Yerel Yönetimlerde Yenilikçi Sosyal Politikalar çalıştayında aşağıdaki konu başlıkları doğrultusunda sorunlar, çözümler ve yenilikçi yaklaşımlar ele alındı.

Altyapı, Çevre ve Konut hizmetleri

Eğitim ve Kültür hizmetleri

İstihdam hizmetleri

Sağlık ve Sosyal hizmetler

Aile, kadın ve çocuk hizmetleri

Yaşlılara yönelik hizmetler

Engellilere yönelik hizmetler

Göçmenlere yönelik hizmetler

Romanlara yönelik hizmetler

Sosyal yardım hizmetleri

Afet yönetimi

Gençlik ve spor hizmetleri

Arslanhan burada yaptığı konuşmada, “Kıymetli hocalarımızla birlikte bilgi birikim ve tecrübelerimizi aktardık. Sosyal politikanın en önemli hedefi ise sosyal refahın sağlanması ve geliştirilmesidir. Sosyal hizmetlerin seviyesinin yükseltilmesi ve yaygınlaştırılması oldukça önemlidir. Yerel Yönetimlerin hizmet politikasında çalışılan konu başlıklarında sorunların çözümünün yanında, hizmet kalitesini artırmak, kültürel entegrasyon, bütüncül sosyal politika ele alınırken kadim değerlerden kopmadan geleceğe yönelik adımlar atılması gerekmekte, genelden yerele olduğu gibi yerelden genele örnek çalışmalar sosyal politika açısından önem arz etmektedir.” sözlerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.