BABACAN DEVA YALOVA ADAYINI TANITTI

BABACAN DEVA YALOVA ADAYINI TANITTI
Yayınlama: 26.01.2024
A+
A-

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yalova’yı ziyaret ederek, Yalova Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında ülke gündemi ve Yalova hakkında önemli söylemlerde bulundu.

İl Başkanı Yıldız: ’Yalova’yı 3 büyükşehrin içerisinde sıkışmış olmaktan kurtaracağız’

Basın toplantısında ilk olarak kürsüye gelen isim DEVA Partisi Yalova İl Başkanı Cevdet Yıldızoldu, Yıldız sözlerinde, ‘’Değerli Başkanımız Ali Babacan’ın, Türk ekonomisine yaşattığı o parlak günleri özlemle ve hasretle anıyoruz. Yalova’mız yüzölçümü olarak Türkiye’nin en küçük şehirlerinden bir tanesidir, 3 büyük şehrin arasında sıkışmış ve kalmıştır. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda ve altyapıda geri kalmış bir kentimizdir. Biz bu yola çıkarken Yalova’ya olan sevdamız ve aşkımız daha da değer kazandı. İnşallah belediyeyi aldığımız zaman, sınavdan sınava hatırlanan öğrencilerimiz bir çorbaya hasret kalmayacaklar. Çocuğunu okula gönderen bir anne beslenme koyabilir miyim koyamaz mıyım diye düşünmeyecektir. Bizler sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz ve büyün insanlarımıza yetişeceğiz. Bizler Yalova’yı 3 büyük şehrin içerisinde sıkışmış olmaktan kurtaracağız’’ dedi.

Babacan:’ İttifak yok. Kendi logomuz, kendi adaylarımızla sahadayız’

Yerel seçimlere kendi logoları ile gireceklerini ve hiçbir ittifakta yer almayacaklarını belirten Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,’ Bir kez daha buradan söylüyorum ki 31 Mart 2024 seçimlerinde DEVA Partisi olarak kendi adımız, kendi adaylarımız ve kendi logomuzla giriyoruz. Bizler buradayız. Gece gündüz çalışmaya ve çözüm üretmeye devam edeceğiz. Gençlerimiz temiz yurtlarda, halkımız da insanca koşullarda yayana dek durmadan çalışacağız.’ dedi.

‘Emekli ve çiftçilerimiz bolluğa kavuşana kadar çalışacağız’

Emeklilerin bu yaşamı hak etmediğini, refah bir standartta ulaşmanın yolunun Demokrasi ve Atılım Partisinden geçtiğini söyleyen Genel Başkan Babacan,’ Emeklilerimiz kiralarını rahat ödeyemiyor. Geçimini rahat sağlayamıyor. Çiftçilerimiz bolluk ve bereketten yoksun kaldı. Bizler tüm vatandaşlarımızın bolluk ve bereketle tanışana dek çalışacağımıza söz veriyoruz.’ ifadelerine yer verdi.

‘Erdoğan’a soruyorum faiz artırımı doğru bir şey mi?’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm yetkileri kendinde topladığını söyleyen Babacan,’8 ayda 8 kez faiz artırımı doğru bir şey değil. Faiz artırımını Sayın Erdoğan destekliyor mu? Bu soruya muhakkak cevap vermesi gerekir. Merkez Bankası faizleri yüzde 8,5’tan nerelere çıkardı. Merkez Bankasında her şey Erdoğan’ın bilgisinde yapılıyor. Faiz sebep enflasyon sonuçta faiz artırımı ile daha da mı arttırmak istiyorsunuz.? 7 senedir dayattınız. Hata yaptık, doğrusu budur demelisiniz. Faiz artırımı doğru bir şey mi yanlış bir şey midir? Yalova’dan soruyorum. Esnaf, çiftçi tüm vatandaş bunları soruyor.’ dedi.

‘Vatandaşın ekmeğiyle kumar oynadılar, kaybettirdiniz’

Ekonomide simitin, peynirin fiyatlarının ortada olduğunu, ev ve araba almanın artık hayal olduğunu ifade eden Babacan,’ Bu hükümet sizi görüyor. Sizlerin ev alamayacağınızı, gençlerimizin araba alamayacağını görüyor. Öğrenci kardeşlerimiz simit yiyemiyor. Bir günü tok geçiremeyen çocuklardan söz ediyoruz. İlkokul ve orta okul öğrencileri bile sizin yanlış kararlarınızın cezasını çekiyor. Yapılan araştırmalarda Türkiye’de 5 öğrenciden birisinin haftada en az bir gün öğle yemeği yiyemediğini gösteriyor. Ülkeyi bu hale getirdiler. Hiç mi açıklama yapamazlar. 2018’de bütün yetkiyi topladınız, vatandaşın ekmeğine göz diktiniz. Çıkın benim bilgisizliğim ve inadım yüzümden bu ülke bu hale geldi deyin.’ dedi.

BABACAN

‘Mesele Filistin, mesel Gazze ise tek ses olmalıyız’

Gazze’de 2 Milyon insanın yara aldığını söyleyen Genel Başkan Babacan,’ Filistin’de, Gazze’de insanlar aç. Evlerini kaybettiler, işkencelere uğradılar. Ana babalarını evlatlarını kaybettiler toprağa verdiler. İlk günden beri Gazze’de varlığının üzerine düşülmedi. Sistematik bir açlığa mahkûm edildi. Sınırımızın birkaç yüz kilometre ötesinde insanlar aç, içme suyuna muhtaç haldedir. İşgalden yana olanları kınıyorum. Mesele Filistin ise, mesele Gazze ise iktidar muhalefet demeden tek ses olmalıyız. Yaşananlar sadece 2 milyon Gazzelinin değil, tüm dünyanın meselesidir.’ dedi.

‘Bu seçim, hükümete sarı kart gösterme seçimidir’

Yerel seçimler öncesi Yalova adaylarını tanıtmış olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Yalova’da bir kez daha, Yalova Belediye Başkan Adayı Aslı Üresin ve Subaşı Belediye Başkan Adayı Belma Kobak’ı bir kez daha tanıttı.

Babacan Yalova ile ilgili olarak ise,’ DEVA Belediyeciliği, sadece yerelde değil, ülkeye dair sorunları da çözecek; İktidara iyi bir rol model, iyi bir örnek olacak. Yerelde çözümler üreteceğiz; gençler yaşanır öğrenci yurtlarıyla, girişimcilik teşvikleriyle, özgürlükle tanışacak. Yerelde çözümler üreteceğiz; yoksul mahalleler etüt merkezleriyle, rehber öğretmenlerle, çalışma odalarıyla tanışacak. Bu seçim belediye seçimi; bu seçim yerel seçim evet, belediye başkanlarımızı seçeceğiz, il ve ilçelerde de belediye meclis üyelerimizi seçeceğiz. Ancak bu seçim aynı zamanda merkezi hükûmete, iktidara bir uyarı anlamına geliyor. Yani aslında bu seçim değerli arkadaşlar, hükûmete bir “sarı kart” gösterme seçimidir. Hep beraber bu “sarı kartı” inşallah hükûmete göstereceğiz. Bugün Yalova, yarın tüm Türkiye: Biz kazanacağız, Yalova kazanacak, Türkiye kazanacak. Yalova Belediye Başkan adayımız, “Aslı Üresin”. Aslı Hanım 20 yıllık esnaf. Biliyorsunuz esnaf herkesin halinden anlar. Kendisi partimizin İl Kadın Politikaları Başkanlığını yaptı. Yalova’ya çok yakışacak. Altınova ilçesi, Subaşı beldesi başkan adayımız, “Belma Kobak”. Partimizin Belde Başkanıydı; şimdi inşallah Subaşı’nın belediye başkanı olacak. 33 Adaylarımız ödevlerine çalıştılar, çalışıyorlar. Ben kendilerine güveniyorum’’ ifadelerine yer verdi.

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan kısa bir esnaf ziyareti sonrası daha sonra Yalova’dan ayrıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.