BECAN’DAN ÇALIŞAN KADINLARA 8 MART ZİYARETİ

BECAN’DAN ÇALIŞAN KADINLARA 8 MART ZİYARETİ
Yayınlama: 07.03.2024
A+
A-

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle çalışan kadınları işyerlerinde ziyaret ederek “8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü”nü kutladı. Yalova Garden A.Ş’de çiçek üretim tesislerinde çalışan kadınların sorunlarını dinleyen CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “Kadınlarımız özgürleştikçe ülkemiz de özgürleşecektir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Tahsin Becan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Garden A.Ş.’de üretim tesislerinde çalışan kadınları ziyaret eden Becan, Yalova’da çiçekçilik sektöründe istihdam edilen kadınların sayısının oldukça fazla olduğunu ve üreterek Yalova’ya değer katan emekçi kadınların sorunlarını ve taleplerini dinlediklerini belirterek, “Bu anlamlı günde kadın işçilerimizin yanında olmak istedim, her zaman da olacağım. Çünkü inanıyorum k; ülkemiz yeniden ayağa kalkacaksa, bu kadınların toplumun her alanında mücadelesiyle gerçekleşecek” dedi.

“KADINLAR ÜRETTİKÇE AYRIMCILIK BİTECEK”

Bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, işsizlik, yoksulluk ve yüksek enflasyonla birlikte kadına yönelik şiddetin giderek arttığı bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çeken Becan “Ayrımcılığın önlendiği, hak ve özgürlüklerin eşit kullanıldığı bir dünya, bir ülke yaratmak için kadınlarla birlikte, her platformda çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Bugün, çağdaş Türkiye’nin kurulması yönünde önemli bir misyonu üstlenen kadınlarımız, toplumsal yaşamın ve hayatın tüm alanlarında kadını yok saymaya çalışan bir zihniyet tarafından geleceklerinin karartılması, tüm kazanımlarının ellerinden alınması girişimiyle karşı karşıyadır. Ancak CHP olarak bizler buna asla izin vermeyeceğiz” dedi.

“KADINLAR SİYASETTE DAHA FAZLA YER ALMALIDIR”

Kadınları aktif siyaset içinde mücadele etmeye davet eden Tahsin Becan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Aralık 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı vererek kadını özgürleştirdiğini belirterek “Atatürk’ün Kenti Yalova, bu konuda da önder olmuş bir yerleşim yeridir. Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmeden 2 yıl önce 1932 yılında Yalova’nın Gacık Köyüne 22 yaşındaki genç bir Cumhuriyet kadını olan Meliha Manço’yu Muhtar olarak atayıp kadınların yerel yönetimlerde de başarılı olacağını göstermiştir” dedi.

“HAYATIN HER ALANINDA ÖZGÜRCE YAŞAYACAĞIZ”

Kadınların, eğitimden, istihdama her alanda eşitliğin sağlanması amacıyla 8 Mart 1910 yılından buyana mücadele verdiğini hatırlatan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “Hayatın her alanında kadının özgürce var olabileceği bir yaşamı hep birlikte kurmak için partimiz mücadele etmektedir. Çünkü biliyoruz ki, kadınlarımız özgürleştikçe Türkiye de özgürleşecektir. Hayatın her alanında kadının özgürce var olabileceği bir yaşamı hep birlikte kurmak dileğiyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.