İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik Teşkilatları Araç Teslim Töreni’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte birçok il protokolü katıldı. Yalova’ya 18’i jandarma, 27’si emniyet olmak üzere toplam 45 yeni araç tahsis edildi.


İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik Teşkilatları Araç Teslim Töreni’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte birçok il protokolü katıldı. Yalova’ya 18’i jandarma, 27’si emniyet olmak üzere toplam 45 yeni araç tahsis edildi.
Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik Teşkilatlarının araç envanterinin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen törende Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya da yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen programda Türkiye geneline çok sayıda yeni araç dağıtıldı.
Tören İstanbul’da, Atatürk Havalimanı apronunda kurulan alanda geniş katılımla gerçekleşti.


Tören kapsamında Yalova’ya 18 jandarma aracı ve 27 emniyet aracı teslim edildi. Araçların göreve başlamasıyla birlikte, şehirde güvenlik kuvvetlerinin operasyonel kapasitesinin önemli ölçüde artacağı belirtiliyor. Yeni araçlar özellikle:

🔹 Olaylara hızlı müdahale,
🔹 Kırsal ve merkezde devriye faaliyetleri,
🔹 Ana arterlerde trafik denetimi,
🔹 Suç ve asayiş operasyonlarında mobil kabiliyet artırımı gibi alanlarda büyük katkı sağlayacak.

Tören sonrasında yapılan değerlendirmelerde Yalova’ya tahsis edilen araçların, vatandaşların can ve mal güvenliğine doğrudan katkı sunacağı vurgulandı. Vali Hülya Kaya mesajında:
“Yalova’mıza tahsis edilen 18 jandarma ve 27 emniyet aracının sahadaki etkinliği artıracağına, güvenlik hizmetlerimizin kalitesini daha da yükselteceğine inanıyorum. Hemşehrilerimizin huzuruna değerli katkı sunmasını temenni ediyorum.”
dedi.
Teslim edilen araçların teknik donanım ve sistem testlerinin tamamlanmasının ardından Yalova’da aktif olarak kullanılmaya başlanacağı öğrenildi. Yeni araç takviyesiyle birlikte il genelinde güvenlik ekiplerinin hareket kabiliyeti genişleyecek, operasyon süreçleri hızlanacak.
