DP İL BAŞKANI GÖRENER’DEN, YEREL SEÇİM İÇİN ‘ORTAK ADAY’ ÇAĞRISI

DP İL BAŞKANI GÖRENER’DEN, YEREL SEÇİM İÇİN ‘ORTAK ADAY’ ÇAĞRISI
Yayınlama: 20.09.2023
A+
A-

Demokrat Parti Yalova İl Başkanı Zehra Görener, Yalova’de yerel seçimlerin Cumhur İttifakına karşı kazanılmasının ‘ortak aday’ ile olacağını belirtti.

Genel seçimlerde istenilene ulaşılamadığını belirten Demokrat Parti Yalova İl Başkanı Zehra Görener ,’Kıymetli Yalova’lı hemşerilerimiz; 31 Mart 2024 tarihinde ülkemizde ve ilimizde Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyelikleri, İl Genel Meclisi ve Muhtarlık seçimleri gerçekleştirilecektir. Öncelikle gerçekleştirilecek olan seçimlerin barış, kardeşlik ve huzur içinde vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Çok yakın bir geçmişte, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerini yaptık ve çok şükür önemli bir olumsuzluğa şahitlik etmeden geride bıraktık. Çok köklü demokratik kurumsal geçmişi olan bir ülkeyiz. Sistemler değişse de demokrasimiz ve cumhuriyetimiz ayakta kalmayı her şartta başarmıştır. İçinde bulunduğumuz dönem itibariyle siyasi partilerin dayanışma içerisinde seçimlere gitmesi tercihten ziyade mecburiyet haline gelmiştir.’ dedi.

 

‘MİLLET İTTİFAKI İSTEDİĞİ NETİCEYİ GENEL SEÇİMLERDE ALAMADI’

Demokrat Parti Yalova İl Başkanı Zehra Görener,’ Geçtiğimiz seçimde ülkemiz Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı olarak seçimlere iştirak etmiş kamuoyunun da yakından gözlemlediği sebepler neticesinde Millet İttifakı tam olarak istediği neticeyi alamamıştır. Bu duruma suçlu tayin etmek, ittifakı oluşturan unsurlardan birisini müsebbip olarak görmek hem gerçekçi olmayacaktır, hem de vicdani bir yaklaşım değildir. Başarılı olunduğu takdirde nasıl ki başarıya herkes sahip çıkacak idiyse, şayet ortada bir başarısızlık varsa başarısızlıkta da herkesin kendince payı vardır ve bu süreç artık geride kalmıştır. Biz, Demokrat Parti olarak; Cumhur İttifakı karşısında reel sonuçların birlikte hareket edilerek elde edileceğine inanıyoruz. Bu güne kadar Millet İttifakını oluşturan ve ittifakın sağlıklı bir şekilde genel Seçimlere iştirak etmesini sağlayan unsurlara, müttefiklerimize ayrı ayrı teşekkürlerimizi bildiriyorum. Bizlere inanarak Millet İttifakı için oy kullanan, gönül veren aziz milletimizin sağduyulu fertlerine de ayrı ayrı teşekkürlerimizi, saygılarımızı, sevgilerimizi bildiriyorum.’ dedi.

 

‘YEREL SEÇİMLERDE, BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ’

Yerel seçimlerde Cumhur ittifakına karşı kazanmanın birlikte hareket edilmesinden geçtiğini belirten Demokrat Parti Yalova İl Başkanı Zehra Görener,’ Kıymetli hemşerilerim; Önümüzdeki yerel seçimlerde, Cumhur İttifakı karşısında netice almanın yolunun birlikte hareket etmekten geçtiği öngörüsü ile birlikteliğin devamı noktasında yerelde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizden şüpheniz olmasın. Bu uğurda, her ortamda, her şartta, her kesim ile görüşmelere açık olduğumuzu bilmenizi isterim. Yalova’nın bir dönem daha yandaş siyasetine kurban edilmemesi için taşın ağırlığına bakmaksızın altına elimizi koyacağımızı ayrıca belirtmek isterim. Coğrafi konumu, güzellikleri, kültürel dokusu, tarımı ve turizmi ile ülkemizin en önemli illerinden birisi haline gelen Yalova’mızın liyakatsiz ve adaletsiz eller tarafından kirletilmesine daha fazla seyirci kalamayız. Adına ve şanına yakışır bir şekilde, Atatürk’ümüzün de şehri olan bu güzide kentimizde halkımıza şanıyla şerefiyle hizmet edebilecek birçok hemşerimiz mevcuttur. Bizim sorumluluğumuz her kesimi kucaklayabilecek, Şehr’ ül Emin sıfatına haiz kamu kaynaklarını Beyt’ül mal olarak gören bir yapıyı tesis etmektir. Bunu da başaracağımıza inancımız tamdır. Saygıdeğer Yalovalı hemşerilerimiz; önümüzdeki dönemde neyi nasıl görmek istiyorsanız Demokrat Parti olarak ona hizmet edeceğimizden şüpheniz olmasın. Bu uğurda elimizden gelenin fazlasını yapacağımızı belirtir hepinize ayrı ayrı saygılar sunarım.’ İfadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.