HOŞ MU GELDİN 2024?

HOŞ MU GELDİN 2024?
Yayınlama: 31.12.2023
A+
A-

 

Yeni bir yıla girdik..

Öncelikle siz değerli okuyucularımızın ve milletimizin yeni yılını kutlar, sağlık, mutluluk, huzur ve barış dolu bir yıl geçirmenizi temenni ederim.

Asgari ücretin 17 Bin 2 TL olarak açıklanmasının ardından başta üç harfli marketlerde etiket değiştirmeler başladı.

Ardından ‘yavaş yavaş güncellemeler’ başladı. Aaaa bu arada müjdemi isterim! Şans oyunları, at yarışı gibi oyunlarda vergi indirimine gidildi..

Yok canım biz sizi şans oyunlarına teşvik etmek istemiyoruz.. Bakalım klasik mesajlarda olan ‘Hoş geldin 2024’ yazıları gerçekten hoş mu olacak göreceğiz!

Neyse dönelim konumuza..

Gündem yerel seçim..

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte gözler tamamen Ak Parti’ye çevrildi.

Malum aday adaylık süreci artık geri planda kaldı. Ak Parti’de Belediye Başkan Adaylarının bu hafta açıklanması bekleniyor.

Yalova’da Ak Parti’nin Belediye Başkan Adayı özellikle gençlerle ikili ilişkileri sıkı olan, esnaf ve vatandaşın her daim yanında olan mevcut Belediye Başkanı Mustafa Tutuk olacaktır.

Çiftlikköy’de ise Muğlim Bağatar veya Ali Murat Silpagar’ın aday gösterilmesine kesin gözle bakılırken, ilin en çok merak edilen yeri Altınova’da ise mevcut Belediye Başkanı Dr. Metin Oral tekrar aday gösterilecektir.

Altınova’nın beldeleri arasında Kaytazdere Belediye Başkan Adayı Ercan Reyhan olurken, Subaşı’nda ise Ak Parti’nin en önemli silahı Mustafa Yurt’un veya beldede vatandaş ile içiçe olan Kenan Dağaşan’ın Subaşı Belediye Başkanlığına adaylığının açıklanması kaçınılmaz olur.

Tavşanlı’da ise detaya çok inmeye gerek yok.

Ak Parti kuşkusuz mevcut Belediye Başkanı Mücahit Kaçar ile yola devam edecektir. Bunun en önemli sebebi ise Başkan Kaçar’ın halkla ikili ilişkilerinin iyi olması, beldeye yapılan önemli hizmetler ve projelerin olmasıdır. Belde de kısa süre önce başlayan alışveriş merkezi ile birlikte önemli yatırımların başlayacağının da sinyalini veren Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçar, Ak Parti’nin tercihi olacaktır.

Ağustos ayında Ak Parti İl kongresinin de olması nedeniyle, bu seçim tüm belediye başkanlarının seçimi gibi gözükse de aslında bu seçim Ak Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü’nün seçimidir..

Bakalım İl Başkanı Güçlü, yerel seçimlerde ‘nokta atışı adaylar ile’ seçimden istediğini alabilecek mi?

Bekleyip, görelim.

‘YALOVA BENİM KENTİMDİR’

GEÇTİĞİMİZ günlerde Yalova kamuoyunun gözünü kapattığı, Yalova Garden A.Ş. sahasında bulunan Tarım İşletme Genel Müdürlüğünden alınan ve ‘Atatürk ve Çocuk Müzesi’ olarak kullanılan alanın, ‘müze müdürlüğüne’ çevrildiğini yalovacizgi.com haber portallarımızda ve sosyal medya hesaplarımızda gündeme getirdik.

‘Yalova Benim Kentimdir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’sı bu mu olmalıdır?

Bizler hala Yalova Müze Müdürü Ali Sinan Özbey’den bir açıklama bekliyoruz. Tabi açıklama yapılırsa.. Olur ya Müdür Bey kamuoyunu aydınlatma adına bir açıklamada bulunursa bizlerde yalovacizgi.com haber portallarımızda açıklamaya yer vereceğiz.

Ben bu sütunlardan Yalova halkını ‘Atatürk ve Çocuk Müzesini’ gezmeye davet ediyorum..  Atatürk ve Çocuk müzesini bulabilecek misiniz?

‘Yalova Benim Kentimdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetlerine böyle mi sahip çıkacağız?

Kaldı ki T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının web sitesinde ise Atatürk ve Çocuk Müzesinin olduğu belirtilmektedir.

Bu konunun üzerine gitmeye devam edeceğiz..

Sağlıcakla kalın..

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.