KARAÇAM: DEPREME KARŞI ÖNLEM ALMALIYIZ

KARAÇAM: DEPREME KARŞI ÖNLEM ALMALIYIZ
Yayınlama: 02.03.2024
A+
A-
Enkaza ilk müdahaleyi her zaman yerel halkın yaptığına dikkat çeken Karaçam ” Doğal afetlerde çok kritik saatler olarak nitelendirilen ilk müdahalenin yerel imkânlar kullanılarak yapıldığını ve en çok hayatın da bu zaman zarfında kurtarıldığının yapılan araştırmalar sonucunda ortaya konmuştur. Kurtarmaların yüzde %75’i bu zaman diliminde gerçekleştiriliyor. O yüzden afet bölgelerindeki insanların temel afet bilinci eğitimi almış olmalarının büyük önemi var.
Mahalle afet Gönüllüleri her üç aşamada hep görevdedir. Deprem öncesi Eğitimler vererek Halkı afetlere hazırlar. Afet anında arama kurtarma yapar. Afet’ten sonrada bulunduğu yerde yenden yapılanmada etkin rol alır.” diyerek şöyle konuştu.
“Geçmişteki acıları hatırlayalım. Depremi unutmayalım. Ama her an depremle yaşamayalım. Yaşamımızı bozmadan deprem öncesi, anı ve sonrasında yapılacakları öğrenelim öğretelim afet bilinç eğitimlerini alalım. Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği bir aile ve dostluk paylaşma kurumudur. Eğitimler 36 saat içerisinde İlk yardım, Yangın, Afet Psikolojisi, Telsiz, Arama kurtarma eğitimlerini kapsamaktadır. Gelin bugün kendinize bir iyilik yapın deprem de daha bilinçli daha çok bilgili olmak için bir adım ileri atlayın. Mahalle afet gönüllüsü olun doğru bir yol alın!.. Mahalle afet gönüllüleri derneği arama kurtarma da öncü bir sivil toplum kuruluşudur.Çare sizsiniz! Eğer örgütlenmez, deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapmanız gerektiğini bilmezseniz, çaresiz kalırsınız!”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.