KIRIM TATARLARI SUBAŞI’NDA BULUŞTU

KIRIM TATARLARI SUBAŞI’NDA BULUŞTU
Yayınlama: 25.09.2023
A+
A-

Yalova’nın Altınova İlçesi Subaşı Beldesi’nde, Kırım Tatarları etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte Bursa, İstanbul ve Kocaeli Kırım Tatarları dernek grupları sahne aldı. Düzenlenen şenlik saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kırım Milli Marşı ve Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başladı.

Düzenlenen etkinliğe 7’den 70’e davetlinin yanı sıra, yurdun dört bir yanında yaşayan Kırım Türkleri’de katıldı. Etkinliğe ilk kez katılan bazı vatandaşlar ise büşük heyecan yaşadı.

Kırım Tatarlarının geleneklerini, kültürlerini ve yöreye özel oyunlarını yaşattıklarını belirten Subaşı Kırım Tatarları Dernek Başkanı Canan Neşeli,’ Bizler yaklaşık 150 yılı aşkın süredir Rusya’nın barbarlığı ve işgali sebebi ile ata vatanından kopmuş ve Anadolu’yu yurt edinmiş Kırım Tatarları olarak hala varsak, geleneklerimizi sürdürüyor ve folklorumuzu yaşatabiliyorsak, tepreçlerimiz ve dervizalarımız sayesindedir.  Her yıl düzenlediğimiz etkinliğimizi tekrar Subaşı Beldemizde gerçekleştirdik. Kırım Tatarları olarak Bursa, Kocaeli, Yalova ve İstanbul derneklerimiz ile bir araya gelerek, kendimize özgü yöresel lezzetlerimizi, müziklerimizi ve halk oyunlarımızı sergiledik.’ İfadelerine yer verdi.

Etkinliğe ilk kez katılan vatandaşlar ise,’ Bizler de tatar bir aileyiz. Etkinliğe ilk defa katılıyorum. Aslında duyunca çok heyecanlandım. Akrabalarımı, çevremi görmek için geldim. Çok mutlu oldum. Düzenleyenlere çok teşekkür ederim. En azından ırkımızı, ailemizi bırakmayıp, geleneklerimizi ve göreneklerimizi bırakmayıp sahip çıktıkları için herkese teşekkür ederim.’ diye konuştu.

Etkinlik, yöresel sanatçıların seslendirdiği eserlerin ardından son buldu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.