MELEK KARAKAŞ’IN AİLESİNE VALİ KAYA ZİYARETİ

MELEK KARAKAŞ’IN AİLESİNE VALİ KAYA ZİYARETİ
Yayınlama: 19.04.2024
A+
A-
Geçen hafta geçirdiği trafik kazası sonrasında 5 günlük yaşam savaşını kaybeden 22 yaşındaki Melek Karakaş’ın organları 4 kişiye hayat oldu.. Kazadan 3 gün önce organlarını bağışlayan Melek’in kalbi, karaciğeri ve böbrekleri Ankara, Bursa ve Çanakkale’de nakil bekleyen hastalara sevk edildi ve Melek 4 kişinin hayatını kurtardı.
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova İl Sağlık Müdürü Osman Karakuş ve Aile Sosyal Hizmetler il Müdürü Arif Laçin, Karakaş ailesini evlerinde ziyaret ederek başsağlığı dileyerek, ailenin. organ bağışı konusunda gösterdikleri duyarlılık için teşekkürler ettiler. 22 yaşındaki Melek Karakaş kaza geçirmeden 3 gün önce organlarını bağışlamıştı.
İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Osman Karakuş, “Yalova halkının, Karakaş ailesinin başı sağ olsun. Melek gibi bir kızımızın bayram öncesi geçirdiği bir trafik kazasından dolayı kaybettik. Beyin ölümünün gerçekleşmesi sonucu ailenin de duyarlılığı noktasında organlarını bağışlayacağını bildirmesi üzerine organ bağışı noktasında kalbi, karaciğeri ve böbrekleri alındı. 3 organ hastalarımıza hayat olacak. Ailenin acısını azaltsın, sabırlar versin. Yeni hastalarımıza da acil şifalar versin” diye konuştu.
Acılı anne Karakaş, kazadan kaza öncesind ekaza sabah kızıyla evde kahvaltı yaptığın ıve o gün organlarını bağışladığını kızından öğrendiğini söylerken,  , Abla Adile Karakaş ise kardeşinin organ bağışını kazadan 3 gün önce yaptığını belirtti..
Yalova Dere mahallesinde oturan Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Melek Karakaş’ın organları Ankara, Bursa ve Çanakkale’de nakil bekleyen hastalara sevk edildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.