“ORUÇ’UN NET ZAFERİ

Yayınlama: 03.04.2024
A+
A-

31 MART 2024 yerel seçimleri sona erdi.. Yalova ve genelinde Cumhuriyet Halk Partisi, Ak Parti’ye “ağır bir tokat” vurdu..

Sadece Yalova değil.. Türkiye genelinde Ak parti’ye bu sefer “sarı” değil “kırmızı kart” gösterildi. 5 sene oyun dışında kal denildi.

Her neyse biz şimdi gelelim “fasulyenin faydalarına..”

Bakınız bu sütunlardan daha önce çok kez dile getirdim. Yalova’da sevseniz de sevmeseniz de “Yalçın Oruç” ismine seçim sürecinde muhakkak ihtiyaç vardır.

Bunu tüm siyasi partilerin temsilcilerine bir kez daha söylüyorum. Hoş özellikle Yalova’mızın “başarısız siyasi partileri” istifa etmeyi bir kenara bırakın, neredeyse birkaç ilçe ve belde kazanıldığı için “biz başarılıyız” diyecek kıvama gelmişler bile..

Yahu ne başarısı!

Çıkın “aslanlar gibi istifa edin”..

Diyeceğimde..

Ya kendisini “aslan” görenler yok..

Yada “koltuk o kadar tatlı ki kalkmaya niyetleri yok”

Kimse kusura bakmasın..!

Bu zafer ayrı ayrı CHP Milletvekili Tahsin Becan’ın, CHP İl Başkanı Erdem Doğancı’nın ve yönetiminin, bu zafer CHP’den Yalova Belediye Başkanı seçilen Mehmet Gürel’in..

Hepsinden önemlisi çok net ifade edebilirim ki bu zafer “Yalova Yeşilova Spor Kulübü Başkanı Yalçın Oruç’undur”..

Şimdi diyeceksiniz ki “Yalçın Oruç, yerel seçimle ne alakası var”..

Hemen anlatayım.. Sürecin başından sonuna kadar yakın takibinde ve içerisindeyim. Bakın Yalçın Oruç, kulübünün menfaati olan her işte “ön planda” durabilen bir isimdir.

Nitekim kulübünün menfaatleri doğrultusunda yerel seçimlerde adımını kulübün düzenlediği “Birlik ve Beraberlik” gecesinde attı..!

Devam edelim.. “Yalova Yeşilova Spor Kuübünün Birlik ve Beraberlik” gecesine bizzat bende katıldım. O gece CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel, CHP Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Adil Yele, CHP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Tavşan, CHP İl Başkanı Erdem Doğancı, belediyelerin meclis üyesi adayları vs vs vs .. Hemen hemen CHP’li tüm “siyasi taşlar” gecede yerini aldı.

Ben inanıyorum ki Başkan Adayları, Meclis üyeleri “yerel seçim kampanya süreçlerinde” o kadar kalabalığı bir arada görmemiştir.

Kaldı ki Kulüp Başkanı Yalçın Oruç, taraftarlarına ve kendisini seven mahalle halkına ”Daha fazla kimse gelmesin stada sığmayacağız” dediğine bizzat şahidim!

Demek ki o gece CHP’lilerin gördüğü kalabalığı “iktidar partimizin Yalova temsilcileri evinde uyuyarak” izledi..

Demek ki o gece CHP’lilerin gördüğü desteği iktidar partisi “bize bir şey olmaz” diye düşündü..

Nitekim o gece sonrası Yalova Yeşilova Spor Kulübü Başkanı Yalçın Oruç bizzat sahaya indi.

Bizzat seçim sürecine dâhil olarak kendisini sevenlere,” Yalova’da Mehmet Gürel, Çiftlikköy’de Adil Yele” isimlerine destek istedi.

Bitti mi.. Tabiki bitmedi.. Biz devam edelim “Yalçın Oruç’un” etkilerine..

Yalçın Oruç aslen Erzurum’ludur.. Gene şahit olduğum, ikili ilişkilerine kulak misafiri olduğum, duyduğum ve bildiğim durumlarda oldu.

Bunlardan birisi taraftar ve mahalle gruplarına seslenmesidir. Bu seslenme tam şu şekilde ilerledi. “ Değerli arkadaşlarım. Altınova’da, Tavşanlı’da tanıdığınız herkesi yerel seçimler sürecinde hareket geçirin. Biz kulübümüzün menfaatlerini göz önünde tutacağız. Yerel seçimlerde CHP adaylarına desteklerinizi bekliyorum. Sadece Tavşanlı’da Ak Parti Belediye Başkanı Mücahit Kaçar’a desteklerinizi istiyorum. ”dedi.

Demek ki neymiş..

“Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit bir memleketi kurtarırmış”

Memleket’in tamamı olmasa bile Yalova’da rantçılara “bant” çekildi..

Şimdi anladınız mı “Yalçın Oruç” tokadını!

Yok hala anlamadıysanız..

“Lütfen 5 sene sonra tekrar deneyiniz”

Sağlıcakla kalın..!

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.