SERMAYECİK’TE ÇİLEK HASATI DEVAM EDİYOR

SERMAYECİK’TE ÇİLEK HASATI DEVAM EDİYOR
Yayınlama: 27.09.2023
A+
A-

YALOVA‘nın Altınova ilçesi Sermayecik köyünde üretilen ve çoğunlukla İstanbul’a satılan ‘yediveren’ çileğin toplanmasına devam ediliyor.

Aroması, lezzeti ve uzun raf ömrüyle ilgi gören ‘Sermayecik Çileği’, Altınova ilçe merkezine 16 kilometre uzaktaki 100 haneli köyde 200 dekarda 50 yılı aşkın süredir üretiliyor. Seralarda ve açık alanlarda örtü altı üretim yapan köylüler, yılda birkaç kez ürün veren çileğin, kalite ve verimiyle bu sezon da yüzlerini güldürdüğünü belirtti.

Sermayecik Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Resul Çiftçi, Sermayecik köyünün 3 kuşaktır çilek üretimiyle uğraştığını belirtti.

Bu yıl bölgenin çileğe doyacağına da vurgu yapan Çiftçi, 500 ton civarında rekolte beklediklerini açıkladı.

Sermayecik çileğinin Marmara Bölgesi’nde aranan ve bilinen bir ürün olduğunu dile getiren Resul Çiftçi, ‘Köyün ana geçim kaynağı çileğimizin büyük bölümünü özellikle İstanbul’a gönderiyoruz. Raf ömrü uzun olan Sermayecik çileği, aroması yönünden de bölgemizde en çok tüketilen meyvelerden biri olmaya devam ediyor.’ diye konuştu.

HASAT ARALIK AYINA KADAR DEVAM EDECEK

Hasadın Aralık ayına kadar devam edeceğini de belirten Kooperatif Başkanı Çiftçi,’ Kooperatif olarak üreticiden aldığımız çilekleri paketleyerek Yalova ve İstanbul’daki hallere gönderiyoruz. Çilek, üreticisine her yıl kazandıran bir mahsuldür.  Hasadımız her yıl Mayıs ayında başlar ve Aralık ayına kadar sürer.’ dedi.

 ‘YALOVA’NIN YÜKSEK KÖYLERİNDE YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ’

Yaklaşık 200 dekar alanda ekim yapıldığını da söyleyen Çiftçi,’Sermayecik’in rakımı ve toprak PH’nın elverişli olması en önemli avantajımızdır. Çilek, yatırım maliyeti yüksek ancak katma değeri daha yüksek bir üründür. Bizler bu meyvenin üretimini Sermayecik’te başlattık ve Yalova’nın özellikle yüksek köylerinde olmak üzere tüm köylerinde de yaygınlaştırmak istiyoruz.’ İfadelerine yer verdi.

 

 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.