TERSANE KAZASINDA BAŞMÜHENDİS ÖLDÜ, TERSANE MÜDÜRÜ AĞIR YARALI

TERSANE KAZASINDA BAŞMÜHENDİS ÖLDÜ, TERSANE MÜDÜRÜ AĞIR YARALI
Yayınlama: 21.04.2024
A+
A-

Yalova’nın Altınova ilçesinde faaliyette olan Hat-San tersanedeki kazada başmühendis olan Özkan Kara hayatını kaybetti. Tersane Müdürü olarak görev yapan Alper Akalın ise ağır yaralandı.

Alınan ilk bilgilere göre Yalova Altınova İlçesi tersaneler bölgesinde bulunan Hat-San isimli tersane de dün gece saat 00:30 sırasında iş kazası meydana geldi. Görgü tanıklarının ilk ifadelerine göre dün gece saatlerinde tersanedeki liman bölgesinde bulunan içine malzemelerin koyulduğu üst üste dizilmiş konteyner, dalga ve rüzgârın da etkisi ile devrildi.

Tersanede Müdür olarak görev yapan Alper Akalın, müdür ve başmühendis Özkan Kara, çalışma bölgesinde bulunurken devrilen konteynerin altında kaldılar. Olay yerine kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edilirken konteyner altında kalan Alper Akalın ve Özkan Kara yaralı olarak Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yapılan tüm müdahalelere rağmen başmühendis Özkan Kara hayatını kaybederken, tersane müdürü Alper Akalın’in ise bacakları kırıldı. Akalın’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Hayatını kaybeden Özkan Kara memleketi Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde kılınacak öğle namazından sonra defnedilecek.

Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.