TUTUK, YÜZLERİ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR.. EK ZAM MÜJDESİ PERSONELLERİ MUTLU ETTİ

TUTUK, YÜZLERİ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR.. EK ZAM MÜJDESİ PERSONELLERİ MUTLU ETTİ
Yayınlama: 27.01.2024
A+
A-

Yalova Yeşil Körfez Su Birliği personellerine yönelik gerçekleşen toplu iş sözleşmeleri sonuçlandı. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve Tes-İş Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu tarafından imza alıtına alınan sözleşme ile 36 bin 400 olarak açıklanan en düşün personel maaşı Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’un son dakika verdiği ek zamla 41 bin TL’ye yükseldi.

 

Yetkili sendika Tes-İş ile Yeşil Körfez Su Birliği Başkanlığı arasında süren zam pazarlığı mutlu sonla noktalandı. Sağlanan anlaşma sonrasında taraflar masaya oturdu. Toplu iş sözleşmesi imza törenine Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk da katıldı. İşçiler tarafından coşkuyla karşılanan Tutuk’a, Tes-İş Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu ve Tes-İş Bursa Şube Başkanı A. İhsan Ensarioğlu da eşlik etti.

Toplantıda Yalova Belediyesi’ne bağlı Personel A.Ş’nin Genel Müdürü Alpan Solmaz Tes-İş ile Yeşil Körfez Su Birliği arasında anlaşma ile belirlenen rakamlar hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Solmaz, “Yeşil Körfez Su Birliği’nde kadrolu işçilerimizin mevcut yevmiyesi 600 TL idi yüzde 55.5 zam ile 933 TL’ye çıkardık. En düşüm maaş ise 37 bin 400 TL. kadrolu personelin mevcut yevmiyesi 575 TL idi yüzde 56.6 zam yapıldı ve 900 TL’ye çıkartıldı. Böylece Yeşil Körfez Su Birliği şirket personellerimizin en düşün maaşları ise 36 bin 400 TL’ye çıkartıldı. Bunun içerisinde yevmiye, yemek, yakacak var. Diğer sosyal haklarda aylık olarak ayrı bir şekilde verildi.” dedi.

 

GENEL BAŞKAN EK ZAM İSTEDİ
Solmaz’ın ardından söz alan Tes-İş Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu ise sözleşmenin tam bir uyum içerisinde imzalanmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Dursun Karahasan’a teşekkür etti. Yeşil Körfez’de toplu iş sözleşmelerinin her zaman tam bir birlik ve beraberlik havasında imzalandığını ifade eden Kabaloğlu, , “Burada olmaktan son derece mutluyum. Ben geçen yıllardan da burada güzel bir birlikteliğin olduğunu biliyorum. Her zaman toplu iş sözleşmeleri tam bir anlaşma ile gerçekleştiriliyor. Bugün de burada hayırlı bir iş için birlikteyiz. İşçilerin ve emekçilerin en önemli şeyleri önce örgütlenmeleri, sonra da toplu iş sözleşmeleridir. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarımız, sizlere yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. İşçi ve emekçiye vermiş olduğunuz değerden dolayı kutluyorum. Buradaki çalışanlar sizin çalışanlarınız ama bizim de üyelerimiz. Onların mutlu olması bizi de mutlu ediyor. Türkiye’deki depremler, hastalıklar ve dünyadaki ekonomik çalkantı ülkemizi de ekonomik sıkıntılara soktu. Ama ekonomik sıkıntılardan böyle toplu sözleşmeler ile bir nebze de olsa sıyrılıyoruz. Ben de gelinen noktanın çok değerli olduğunu biliyorum. Ama maden bende buradaysam anlaşılan rakama ilaveten bir rakam almak isterim açıkçası” şeklinde konuştu.

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde Yalova Belediye Başkanı Mustafa tutuk da personellere hitap etti. Alınan kararın herkese hayırlı olmasını dileyen Tutuk, “Biz enflasyon karşısında çalışanlarımızı ezdirmemek anlayışı ile hareket ettik. Birlik başkanlığımız ve yetkili sendikamız bu konuda anlaşmışlar zaten bize de bu anlaşmaya uymak ve gerekli imzaları atmak zorundayız.” dedi.

EN DÜŞÜK MAAŞ 41 BİN TL OLDU
Tes-İş Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu’nun kendisinden toplu iş sözleşmesinde alınan zam kararına bir ek talep etmesini de hatırlatan Tutuk, “Ben herkesin personellerine en iyi zammı vermek istediğini biliyorum. Ama ortada gerçekler de var. Bir işyerinin, birliğin mali mali tablosunu ve gelirini düzenleyebilmek çok önemli. Biz kurumlarımızı tam bir mali disiplin içerisinde yönetiyoruz. Biz her zaman personelimizin ve çalışanımızın yanındayız. Her zaman hak ettiğini vermek için çalışıyoruz. Elbette Tes-İş Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu da buraya kadar gelmiş ve teveccüh göstermişler. Elbette biz de bunu karşılıksız bırakmayacağız. Biz de maaşlara 4 bin 500 TL daha ek zam yapıyorum. Böylece personellerimizin maaşları da 40 bin eşiğini aşmış oluyor. Böylece en düşün işçi maaşımız 41 bin TL, kadrolu personelimizin de en düşük maaşı 42 bin TL oldu. Yeşil Körfez Su Birliği personellerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ardından Yeşil Körfez Su Birliği personellerinin yeni maaşları ve sosyal haklarını toplu iş sözleşmesine Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve Tes-İş Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu imza koydu. Personeller alınan karaı sevinç gösterileri ve konfetilerle kutladılar

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.