VALİ DR. KAYA:“ÖĞRENCİLERİMİZİN KAN EMİCİLERİN TUZAĞINA DÜŞMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

VALİ DR. KAYA:“ÖĞRENCİLERİMİZİN KAN EMİCİLERİN TUZAĞINA DÜŞMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Yayınlama: 13.09.2023
A+
A-

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya çocukların güven içerisinde eğitimlerini sürdürecek olan proje için düğmeye bastı. Vali Kaya, “Hiçbir öğrencimizin kan emicilerin tuzağına düşmesine izin vermeyeceğiz” dedi

 

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya okul önlerinde güvenliğin daha sıkı bir şekilde sağlanması ve çocukların korunmasını ön plana alan çalışmalara başlanacağını daha önceden duyurmuştu.

 

Bu çerçevede uygulamalara başlandı.Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’da projenin detaylarını eğitimcilerle paylaşmaya başladı. Saffet Çam Ortaokulu’nu ziyaret eden Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Öncesinde açıklamalarda bulunan Vali Kaya, öğrencilerin kan emicilerin tuzağına düşmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi.

 

Vali Kaya, “Sayın İçişleri Bakanımız başkanlığında bir toplantı yapıldı. Bundan sonraki süreçte okulların önündeki güvenlik önlemlerini arttıracağız. Özellikle emniyetimiz her okulla eşleştirdiğimiz güvenlik timleri okul idarecileri ile birlikte çalışma gerçekleştirecekler. Burada riskli gördüğümüz her durumu tespit ederek bununla ilgili etkili şekilde önlemlerimizi alacağız. Yani hiçbir evladımızın uyuşturucu madde satıcıları kan emicilerin tuzağına düşmemesini sağlayacağız. Bunlara asla ve katta müsaade etmeyeceğiz. Tüm il genelinde tüm yıl boyunca bu uygulamalarımız devam edecek. Hem jandarma hem emniyetimiz sahada, öğretmen arkadaşlarımızla beraber çalışma yapacaklar. Vatandaşımızı da bu işin içerisine dahil etmeyi önemsiyoruz. Esnaflarla da bir toplantı düzenleyecek ve şüpheli bir vaka gördüklerinde bize bildirmelerini isteyeceğiz. Biz bu durumda gerekli adımları atacağız. Şu ana kadar sahada yapmış olduğumuz çalışmalarda sahada satıcı noktasında tespit ettiğimiz ve tutuklanmasını sağladığımız çok ciddi bir sayı var elimizde. Ama onun dışında masum yavrularımızı zehirlemeye çalışan bu zehir tacirlerini de okul çevrelerinden uzaklaştırmak istiyoruz. Buradan Yalovalı hemşerilerimize de seslenmek istiyoruz. Lütfen bu tür vakalarda bize ulaşın ve okul idarecilerimize söyleyin. Biz bu duruma kalıcı çözümler bulacağız. Öğretmen arkadaşlarımıza da bu projemizi anlatacağız” dedi.

Ardından okulda öğretmenlerle bir toplantı yapan Vali Kaya, projenin amacı ve uygulanması anlamında istişarelerde bulunarak bilgiler aktardı. Vali Kaya’ya Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve Yalova İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm de eşlik etti.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.