YALOVA BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI

YALOVA BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
Yayınlama: 09.04.2024
A+
A-

Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde toplanan Yalova Belediye Meclisinde Nisan ayı olağan gündem gereği komisyon seçimleri ve meclis başkanvekilliği seçimleri de gizli oy açık sayım esasına göre gerçekleşti.

Seçimlere geçilmeden önce Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, meclisi selamlama konuşması gerçekleştirdi. Gürel, yaptığı konuşmada, “Yalova’ya kardeşçe güzel hizmetler yapmamız ümidiyle, beklentisiyle, Yalova Belediye Meclisi’nin yeni dönemini resmi olarak açıyorum. Yalova halkımıza hayırlı olsun inşallah” dedi.

31 Meclis üyesinin tamamının hazır bulunduğu belediye meclis toplantısında,19’a karşı 13 oyla 1. Başkan Vekili CHP’nin Adayı Cihan İsmet Yıldırım olurken, aynı oy oranıyla 2. Başkan Vekili ise CHP’li Meclis üyesi Mesut Tutuğ oldu. Gizli oyla yapılan belediye encümen seçiminde ise, 19- 13 oy oranıyla CHP’den  Tarık Burak Evin, Fatih Saydam ve Sefer Keskin seçildi. Açık oylamada yapılan Meclis komisyon üyelikleri seçimleri ise, komisyonlara CHP’den 3, Cumhur ittifakından 2 üye seçilirken komisyon üyeliklerine şu isimler getirildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu:

Harun Güleç (CHP), Esra Patıl Dinçer (CHP), Kubilay Torun (CHP) Bülent Tanır (Cumhur İttifakı) ve Ahmet Kumali (Cumhur İttifakı)

İmar Komisyonu:

Cem Saraç (CHP), Murat Tiryaki (CHP), Cem İnci (CHP), Emre Yılmaz (Cumhur İttifakı) ve Filiz Aydın Önür (Cumhur İttifakı)

Trafik Denetleme Komisyonu:

Sefer Keskin (CHP), Bican Çuhadar (CHP), Alemdar Coşkun (CHP) Arif Oktay Tunç (Cumhur İttifakı) ve Mehmet Fatih Mzı (Cumhur İttifakı)

İsim Verme Komisyonu:

Tülay Özçelik (CHP), Filiz Demir (CHP), Cem Karadağ (CHP) İsmail Demir (Cumhur İttifakı) ve Mutlu Oruçlu (Cumhur İttifakı)x

Belediyeye ait 3 şirketin gerçekleştirilecek olan olağanüstü genel kurullarına katılmak üzere Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’e de yetki verilerken Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, yapılan komisyon seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada “31 Mart yerel seçimi sonrasında göreve seçilen yeni belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla ilk meclis toplantımızı gerçekleştirdik.Bu mecliste ben ve meclis üyesi arkadaşlarım sadece Yalova’nın menfaatini koruyup kollayacağız. Aldığımız kararlar Yalovamıza hayırlı olsun” diyerek şöyle devam etti

 “Çok yoğun bir süreci hep beraber geride bıraktık. Küçük bir ilde yaşıyoruz. Herkes birbiriyle en azından tanışık. Birçok noktada bu şehir tüm Türkiye’ye örnek olabilir. Ulaşımda, kentsel dönüşümde herhangi bir konuda örnek olabilir bir şehirdir Yalova. Konut rezerv alanı üretmekte çabalarımız olacak. Deprem ile ilgili konularda birinci öncelik can güvenliği olduğundan grupların böyle bir çalışmaya girmesi çok doğru ve güzel olur. CHP grubu sayısal olarak fazla. Ama birçok kararı hep beraber alacağız. Bu süreç siyaseten yarış yapıp birbirimizle savaş yapacağız anlamına gelmez. Şeffaf ve hukuka aykırı bir durum olmadan birlikte yöneteceğiz. Özellikle mali duruma dikkat edeceğiz. Çünkü belediyenin mali durumu şu anda iyi değil. Mali duruma dikkat ederek belediyenin imkanları da arttırarak kenti güzelleştireceğiz. Sunduğumuz projeleri gerçekleştirmemiz gerekiyor. Derdimiz burada siyaseten birbirimizi incitmeye veya ezmeye çalışmak değil. Bizim öyle bir tarzımız da yok. Siyasi kimliğim CHP Yalova’da nettir ve bellidir. İdeolojimiz her türlü siyasi görüşten insanın ihtiyacını karşılayan bir ideolojidir. Yeni Belediye Başkanı olarak niyetim budur. Yanlış yapıldıysa da o yanlışların hesabı sorulacaktır.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.