Çınarcık’ta bu yıl 6’ncısı düzenlenen Geleneksel Karadeniz Şenlikleri, binlerce vatandaşın katılımıyla büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi. Hasanbaba Mesire Alanı’nda düzenlenen organizasyon, Karadeniz kültürünü yaşatan etkinlikleri, sahne performansları, horon gösterileri ve yöresel lezzetleriyle festival havası estirdi.


Çınarcık’ta bu yıl 6’ncısı düzenlenen Geleneksel Karadeniz Şenlikleri, binlerce vatandaşın katılımıyla büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi. Hasanbaba Mesire Alanı’nda düzenlenen organizasyon, Karadeniz kültürünü yaşatan etkinlikleri, sahne performansları, horon gösterileri ve yöresel lezzetleriyle festival havası estirdi.
Çınarcık Genç Karadenizliler Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 6’ncısı organize edilen Karadeniz Şenlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. Çınarcık Belediyesi’nin de destek verdiği etkinlikte Karadeniz’in kültürel zenginlikleri katılımcılarla buluştu.
Festival alanını dolduran vatandaşlar, gün boyunca kemençe ezgileri eşliğinde horon oynayarak unutulmaz anlar yaşadı. Karadeniz’e özgü yöresel ürünler, el sanatları stantları ve lezzet noktaları ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Festival kapsamında birbirinden değerli Karadeniz sanatçıları sahneye çıkarak sevilen eserlerini seslendirdi. Faruk Aydın, Hami Bakan, Onur Bayraktar, Ümit Can Demir, Gökhan Aydın, Filiz Yıldırım, Taner Eyüpoğlu, Hızır Dinç, Kurtuluş Eyidil, Emirhan Usta, Murat Dede, Mert Çoban, Ömer Demirci ve Ogün Aydın, söyledikleri türkülerle alanı dolduran vatandaşlara müzik dolu saatler yaşattı.
Karadeniz müzikleri eşliğinde gerçekleştirilen horon gösterileri ise festivalin en dikkat çeken bölümlerinden biri oldu.
Şenliğin renkli anlarından biri de Gemlik Belediyesi Bando Takımı’nın gösterileri oldu. Bando ekibinin sergilediği performans katılımcılar tarafından uzun süre alkışlanırken festival alanında adeta bayram havası oluştu.

Programın açılış konuşmasını yapan Çınarcık Genç Karadenizliler Derneği Başkanı Murat Bayraktar, Karadeniz kültürünü gelecek nesillere aktarmanın önemine dikkat çekerek, festivale destek veren tüm kurumlara, sanatçılara ve katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür etti.
Bayraktar, geleneksel hale gelen şenliğin her yıl daha geniş katılımla büyümeye devam ettiğini belirterek kültürel değerlerin yaşatılması adına çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
Etkinliğe Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde konuşan Başkan Avni Kurt, Karadeniz kültürünün birlik, dayanışma ve kardeşlik ruhunu yansıttığını belirterek şu değerlendirmede bulundu: “Çınarcık Genç Karadenizliler Derneği tarafından Hasanbaba Mesire Alanı’nda 6’ncısı düzenlenen ve belediyemizin destek sunduğu Geleneksel Karadeniz Şenlikleri’nde Karadenizli hemşehrilerimizle bir arada olmaktan büyük mutluluk duydum. Kemençenin sesi Hasanbaba’da yankılanırken Karadeniz’in emek dolu yaşamını, kültürünü ve sıcak insanlarını bir kez daha hissettik. Bu güzel organizasyona emek veren Dernek Başkanımız Murat Bayraktar’ı ve yönetimini gönülden kutluyorum.”
Sabah saatlerinden itibaren Hasanbaba Mesire Alanı’na gelen vatandaşlar gün boyunca konserler, halk oyunları gösterileri, horon etkinlikleri ve çeşitli kültürel faaliyetlerle keyifli vakit geçirdi. Organizasyon, hem Çınarcık’tan hem de çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçilerin yoğun katılımıyla tamamlandı.
Karadeniz kültürünün yaşatılmasına katkı sağlayan festival, birlik ve beraberlik mesajlarının ön plana çıktığı anlamlı organizasyonlardan biri olarak hafızalarda yer aldı.

