BAŞARISIZ BELDE VE İLÇE BAŞKANLARI İSTİFA İÇİN NEYİ BEKLİYOR?

Yayınlama: 19.04.2024
A+
A-

Yerel seçimler geride kaldı kalmasına ama “acısı” pardon pardon “sancısı” hala devam ediyor.Özellikle Ak Parti’nin ilçe ve beldelerinde sancılar ağır devam ediyor. Nitekim “partiden uzak, kibirli, kendisini velinimet” sanan belde ve ilçe başkanları seçim sürecini “her şeyi ben bilirim” edası ile yürütürken sonuçlar ister istemez “ellerinde kaldı..”

Eee sonuç hüsran olunca da ister istemez partilerin yönetimi ve üyeleri de hala “istifa” bekliyor. Peki onurlu bir davranış olun istifayı yapabilecek kaç tane Ak Parti’li Belde ve İlçe Başkanı var..

Bırakın istifayı bazı ilçe başkanları yönetimine masalara vura vura,” Ben istifa etmeyeceğim. Ben buradayım. Görevimdeyim” gibi süslü püslü cümleler bile kullanıyor.

Kalkın koltuklarınızdan kalkın.! Genç isimlere yer verin artık. Nitekim yerel seçimde de “Gençlik” kazanmadı mı?

Gelelim seçim döneminde yakından takip ettiğimiz Altınova’ya..

AK Parti Altınova’da seçimlere zaten yanlış aday ile girdi. Bu kuşkusuz ilçe halkının da düşüncesidir.

Nitekim onca aday adayı içerisinden Altınova’da yaşayanlar “geri planda bırakılarak”, Altınova’da yaşamayan ve bir dönem kaymakamlık yapan Regaip Ahmet Özyiğit tercih edildi.

Pardon tercih edildi demeyelim.. Birisi “tercih etti” diyelim..

Nitekim burada ilçe başkanı pek “sesini çıkaramadığından” olacak ki seçimin faturası da ister istemez kendisine kesildi!

Bakın Ak parti Altınova İlçe Başkanına hem yönetimi hem vatandaşı ayrı ayrı tepkili. Koltuk sevdasını bir kenara bırakın artık ta “davanıza sahip çıkın”.. Bizlerde bu sütunlardan “Helal olsun. Başarısız oldu ama davasına sahip çıktı. Kendisi koltuk sevdalısı değilmiş” diyebilmeliyiz..

Altınova’da birbirinden önemli isimler var bu koltuklara oturabilecek. Ak Parti’den Subaşı Belediye Başkan Adaylığına gösterilen Mustafa Yurt, SKM sürecinde basın ile harika ilişkiler yürüten Resul Ayyıldız.. Aklıma gelmeyen fakat bildiğim, Altınova’da bu görevi layıkıyla yapabilecek birbirinden önemli isimler var.

Birilerinin gölgesinde “payanda” olursanız..

Birilerinin “talimatlarından çıkmayan ilçe başkanı olursanız”

Sonuçta hüsran olur..

Nitekim oldu da..

Çok değerli Belde ve İlçe Başkanlarımız..

Size yakışanı yapın ve yapıştığınız koltuktan kalkın.

Sağlıcakla kalın.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.