CHP YALOVA KONGRESİ HAKKINDA

Yayınlama: 01.10.2023
A+
A-

Öncelikle yeni seçilen sayın Erdem Doğancı’yı tebrik ederim.
Ama kongrede söz alıp apır-sapır konuşmalar yapan bazı konuşmacıların kongreye kara bir leke gibi etki etmiş olmalarını esefle kınarım .
Bu arkadaşlardan birinin Yalova CHP Milletvekili sayın TAHSİN BECAN hakkında konuşan bir sözüm ona CHP’liye iki çift lafım var :
Bak kardeşim ; sanırım sen mahallede misket oynarken Tahsin BECAN çoktan CHP üyesi olmuştur bilesin , bu bir ….
Benim yaşım 72 . Onaltı yaşımdan beri Yalova CHP ilçe gençlik kollarından itibaren görev yapmış bir Yalova’lıyken senin adını hem de partili olduğunu bu kongrede öğrenmiş olmam benim değil , senin utancın olmalı , bu da ikincisi.
Size söylüyorum sayın Dursun KISA .
Demek ki partili olarak görev almış olsan da olmasan da hiçbir aktif ve yapıcı icraatın olmamış ki; benim kadar eski bir CHP’li bile senin adını ilk defa duyuyor.
Bizim parti etiğimizde , milletvekiline , il başkanına , eski vefakar partililere asla ve kat’a hakaret yoktur. Hele senin , hesap sorma hakkın hiç yoktur bunu bilesin . Ama ben senin bir büyüğün olarak kimlerin dolduruşu ile bu ithamlarda bulundun biliyorum ve onun için seni mazur görüyorum.
Belki bilirsin , ben turizm ile iştigal ediyorum . Bak sana bir yaşadığım bir anekdotu anlatayım. Bir gün bir Fransız misafir ile AB – Türkiye ilişkileri hakkında konuşuyorduk . Fransız misafir Cumhurbaşkanımız Tayyip ERDOĞAN hakkında abuk-sabuk bir konuşmada bulununca ayağa kalkarak : “Sen benim misafirim olabilirsin . Hizmetimi, yemeğimi eleştirebilirsin. Ama asla Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanını eleştiremezsin “ Dedim. Adam üzüldü ve özür diledi. Bunu niye anlattım biliyormusun sayın KISA ? Biz içerde birbirimizi eleştirebiliriz. Ama dışardan kimse benim cumhurbaşkanımı eleştiremez. Çünkü o bence Türkiye Cumhuriyeti seçilmiş cumhurbaşkanıdır.
Bence sen sayın BECAN’a yaptığın saçma suçlama için özür dilemelisin.
Bir de şunu bilesin . “Paranla vekil oldun” demişsin ya .. Evet seçimler para ile kazanılıyor. Öyle öpücükle falan değil.
Ben seçim döneminde Yalova’daydım ve sayın Becan ile birlikte çalıştım .
Bak sana anlatayım kardeşim .
Sayın Becan , Sayın Engin ALTAY’ın tavsiyesi ve ısrarı ile aday oldu ve yine sayın Altay’ın telkini ile birinci sıra adayı oldu . Oldu ama , sayın Kılıçdaroğlu’na ne gibi şartlar ortaya koydu sen bilemezsin. Ben biliyorum ama burada maalesef yazamam . Yani öyle kafadan atlamadı yani.
Yalova gibi bir ilde, CHP adayı birinci sıra oldun mu seçilmesi garantidir bilirsin.
Yani seçim döneminde sayın Becan ; Fethiye’deki teknesine gider kafa dinleyebilirdi…
İşleri ile ilgilenebilirdi…..
Hiç bir şey yapmasa evinde oturur eşiyle sabah kahvesi içer , kafa dinlerdi. Yine de seçilirdi . Mutabıkmıyız ?
Ana Becan öyle yapmadı .
Parasını koydu ortaya . Ama sadece kendisi için değil , aynı zamanda senin ağabeyinin veya dostun Mehmet için , yani Mehmet Gürel’in de kazanması için koydu . Amaç iki çıkarmak , hatta 3-0 yapmaktı .
Ama yaranamadı tabii ki.
Sen bilirmisin , o seçim için Becan İstanbul’da iki dairesini yok pahasına sattı . Ben şahidim !
Kim için ? Seçim kampanyasında CHP garip kalmasın diye….
Artı partide de para yoktu. Sanırım bilirsin. Veya vardı da biz bilmiyorduk !
Kampanya sırasında onca araç , onca afiş , onca ulaşım masrafları , kahvaltılar , yemekler , basın ödemeleri neyle karşılandı sanıyorsun sen ?
Ve şimdi sen….
Adını yeni öğrendiğim büyük CHP’li…..
Kalkıyorsun kongrede tüm bunlar için eleştiriyorsun !
Ve partiye giremezsin diyorsun !
İçimden YUH demek geliyor ama diyemiyorum. Çünkü parti de senin gibi o kadar çok adam var ki !
Ama bilirmisin ben yine de seni takdir ediyorum. Çünkü öyle veya böyle sesini çıkardın . Reaksiyon , reaksiyondur. Partide öyle sinsiler var ki ! Sen bile sayamazsın bilesin.
Ve son sözüm .
Bir Yalova’lı olarak….
Bir CHP’li olarak…
Sayın Muharrem İNCE’ye …
Sayın Vefa SALMAN’a…
Sayın Mehmet GÜREL’e…
Yalova CHP’yi bu hale getirdikleri için teşekkür ederim…
Ve temennim şudur ki ; İnşallah yeni il başkanımız sayın Erdem DOĞANCI farklı bir vizyona sahiptir.
Saygılarımla

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.