“GELİR – GİDER TABLOLARI” ÜÇ AYDA BİR YAYINLANSA..

Yayınlama: 27.04.2024
A+
A-

Evet yerel seçimler geride kaldı. Rozetler çıkarıldı, borçlar “açıklandı..”

Önce Çiftlikköy, ardından Çınarcık ve Altınova belediyelerin, şirketlerin borçlarını açıkladı. Şimdi bu borçlar ile birlikte de gözler önce Kadıköy ve ardından Yalova Belediyesinin borçlarına geldi.

Evet CHP “mağdur edebiyatı yapmayacağız” diyor fakat ben göreve yeni gelen Belediye Başkanlarının sadece belediyelerin borç durumunu değil bunun yanı sıra “Belediyelere ait mal varlıklarını ve özellikle de belediyelere gelecek olan rakamları da” açıklamalarını beklerdim.

Bu “borç edebiyatının” ilçeye, beldeye yapılan yatırımların karşılığında elbette tartışılır.

Nitekim Altınova’nın eski Belediye Başkanı Dr. Metin Oral bu konu ile ilgili bir açıklama yaparak,”Bizim dönemimizde bir borcumuz var fakat alacağımız rakamlar borcumuzun üzerinde” gibi açıklamada bulundu.

Oral sonrası gözler Çiftlikköy’ün eski Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve Çınarcık’ın eski Belediye Başkanı Numan Soyer’e çevrildi.. Silpagar ve Soyer’den “bizimde dönemimizde de belediyemizin şuradan şu kadar alacağı var” diyebilirler mi? Hiç sanmıyorum ama gene de bir ümit..

Neyse çok Sevgili yeni göreve başlayan Belediye Başkanlarımız..

Ben “bugün açıklanan Belediye borçlarını değil” daha çok acaba sizlerde Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçar’ın yaptığı gibi “3 Ayda bir gelir ve gider tablosu” yayınlayabilir misiniz? En azından 2. döneme seçilen hem CHP’li, hem AK Parti’li Belediye Başkanları (Termal ve Armutlu), Tavşanlı Belediyesi gibi “güncel gelir ve gider” tablolarını yayınlamaya başlayabilir mi?

Bu sistem ile hem “şeffaflığınızı” hem “çalışmalarınızı” hem de belediyelerimizin “ekonomik boyutlarını” yakından takip ederiz, ne dersiniz!

Biz bu sütunlardan çağrımızı yapalım!

Şimdilik sağlıcakla kalın..

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.