GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARI ÇÖP KONTEYNERİ DEĞİLDİR!

GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARI ÇÖP KONTEYNERİ DEĞİLDİR!
Yayınlama: 25.09.2023
A+
A-

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ve Yalova’da da başarılı bir şekilde uygulanan ‘Sıfır Atık Projesi’ için yerleştirilen geri dönüşüm kutularına bazı kişiler tarafından çöp atılması tepki topladı.

Sıfır Atık Projesinin yanı sıra geri dönüşüm konusunda birçok projeyi hayata geçiren Yalova Belediyesi bu konuda başarılı çalışmalara imza atıyor. Kent geneline yerleştirilen geri dönüşüm kumbaraları aracılığıyla geri dönüştürülebilen ürünleri toplayan ve ekonomiye geri kazandıran Yalova Belediyesi kumbaralara bazı vatandaşların evsel atık atıkları tespit edildi. Yapılan çalışmayı sekteye uğratan bu hareket nedeniyle vatandaşlar bunu yapanlara tepki gösterdi.

“Bu sadece Yalova’nın değil tüm ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiriyor” diyen vatandaşlar; “Hepimiz bu kentte yaşıyoruz. Bu kentin temizliğinden hepimiz sorumluyuz. Ekonomiye geri kazandırılabilen ürünler için yerleştirilen geri dönüşüm kutularının konteyner gibi kullanılmasına anlam veremiyoruz. Bu konuda daha hassas ve bilinçli olmalıyız. Yalova hepimizin” dediler.

Vatandaşlarca geri dönüşüm kutularına atılan çöpler ekiplerce temizlenerek yeniden amacına uygun kullanılacak hale getirildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.