Ülkemiz

HERSEK LAGÜNÜNDE MİNYATÜR ÇALIŞTAYI YAPILDI

HERSEK LAGÜNÜNDE MİNYATÜR ÇALIŞTAYI YAPILDI
Yayınlama: 31.08.2022
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Kültür Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi Minyatür Çalıştayını Altınova İlçesindeki Hersek Lagününde gerçekleştirdi.

2 gün sürdü

Kastamonu Üniversitesi Kültür Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2 gün süren Minyatür Çalıştay 2 çalışmasını Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve engelsiz Kuş Gözlem Kulesi’nde gerçekleştirdi.

Bölge büyük ilgi görüyor

Yalova’nın Altınova ilçesinde, Marmara Denizi’nin kıyısındaki 246 kuş türüne ev sahipliği yapan Hersek Lagünü, toplumun her kesiminden büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Bölgenin en önemli sulak alanı olan lagün, 152 hektarlık yüzeyi ve çevresindeki arazilerle 200 hektar alanda yer alıyor.

Geniş bir bilimsel kadro katıldı

Altınova Hersek lagününde gerçekleştirilen çalıştaya; Kastamonu Üniversitesi Kültür Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Çalıştay Başkanı Doç. Ruhi Konak, Düzenleme Kurulu üyeleri; Dr. Öğr. Üyesi Mine Dilber, Dr. Öğr. Üyesi Işılay Konak, Emine Seyyah Sönmez, Tuğçe Akkaya ve Şerife Soylu ile birlikte katılımcılar; Dilan Yılmaz, Dilşah Mezararkalı, Ebru Karagöz, Elif Selvitopu, Elvan Kınay, Emine Seyyah sönmez, Esra Adıyaman, Cansu Yılmaz Erdemir, Ferhan Uludağ, Gülbeyan Vatansever, Nuriye Açık, Hatice Aygün Selvitopu, K. Ayla Yeşilmen, Sultan Öztürk, Şeyma Şefika Altuğ ve Zuhal Akın katılımcı olarak yer aldı.

Kuş türleri çalışıldı

Kastamonu Üniversitesi Kültür Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi üyeleri, Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi’nde yer alan Kuş Müzesi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi’nde bölgede yer alan kuş türleri üzerinde çalışmalar yaptı. Bazı türlerin yaz ve kış aylarını ayrı ayrı geçirmesi dolayısıyla “kuş oteli” olarak da adlandırılan Hersek Lagünü, bilim insanları tarafından büyük ilgiyle araştırıldı.

Doğa Pasaportlu oldular

Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesini de gezen misafirler, 7 katlı asansörlü Kuş Gözlem Kulesinde lagünde bulunan kuş türlerini seyrettiler. Merkez üyelerine, Altınova Belediyesi tarafından ülkemizde ilk kez uygulanan Doğa Pasaportu hakkında bilgi de verildi.

Kastamonu Üniversitesi Kültür Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi üyeleri,

Doğa Ve Hayvanları Koruma Gönüllüleri Sözleşmesini de içeren Türkiye’nin ilk ve tek Altınova Belediyesi Doğa Pasaportunun da sahibi oldular.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.