İL GENEL MECLİSİNDE BEKLENEN OLDU.. “SOYGÜZEL” İLE YOLA DEVAM KARARI ALINDI

İL GENEL MECLİSİNDE BEKLENEN OLDU.. “SOYGÜZEL” İLE YOLA DEVAM KARARI ALINDI
Yayınlama: 09.04.2024
A+
A-
Yalova İl Genel Meclisi Nisan ayı oturumunda yeni dönemde görev yapacak üyelerde belirlenirken Meclisi en yaşlı üye sıfatıyla CHP Çınarcık il genel meclis üyesi Ali Zara yönetti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından meclis başkanlığı için seçim yapıldı. AK Parti Grubu’ndan Hasan Soygüzel’in ismi önerilirken, CHP Grubu’ndan ise Oktay Atik’in ismi önerildi. Yapılan kapalı oylama sonucunda Hasan Soygüzel 12, Oktay Atik ise 8 oy aldı. Buna göre Hasan Soygüzel yeniden meclis başkanı olarak seçildi.
Meclis başkanı seçiminin ardından diğer oylamalara geçildi. Birinci başkanvekili Recep Bahar ile Burçin Tangürek, ikinci başkanvekili ise Ferruh Karadeniz ile Aykut Türker seçildi. Asil katip üyeliğine; Metin Tok ve Özgür Bayraktar, yedek katip üyeliğine ise Ferruh Karadeniz ile Cenap Altınöz oy çokluğu ile seçildiler. AK Parti Grubu’nun başkanvekili İnanç Kaya, CHP Grubu’nun başkanvekili Oktay Atik, belirlendi  İl Genel Meclisinin yarınki oturumunda komisyon üyeleri yapılan seçimle belirlenecek.
Seçimlerin ardından açıklama yapan İl Genel meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, meclis üyelerine yeni dönemde başarılar dileyerek, “İl Genel Meclisi, ilimizin bir nevi parlamentosu niteliğinde, son derece saygınlığı yüksek bir meclis. Tıpkı bu oylamada gerçekleştirdiğimiz gibi bundan sonraki süreçte de demokratik olgunluk içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şahsımı da Yalova İl Genel Meclis Başkanı seçerek güvenlerini ifade eden İl Genel Meclis Üyelesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca seçilen bütün arkadaşlarıma da görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.