İYİ PARTİ İL BAŞKANI KENDİR İNCELEMEDE BULUNDU

İYİ PARTİ İL BAŞKANI KENDİR İNCELEMEDE BULUNDU
Yayınlama: 03.02.2024
A+
A-

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin doğu tarafındaki yolda meydana gelen çökmeler nedeniyle İYİ Parti Yalova İl Başkanlığı inceleme yaptı. İl Başkanı Osman Kendir, hastane binasının güvenli olduğunu, ancak yoldaki çökmenin kusurlu imalat sonucu olduğunu açıkladı.

İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ön tarafında yaşanan kayma ile ilgili açıklama yaptı. İl Başkanlığı tarafından giden bir ekip bölgede inceleme yaptı. İnceleme hakkında da bilgi veren Kendir, “Çöküntü meydana gelen yolun ulaşıma kapatıldığı, oturmaların yer yer 40 cm’ye ulaştığı, yolun doğu tarafında tesis edilen sanat yapısının (taş duvar) 6-7 metre yüksekliğe yakın olduğu ve kavislenerek deforme olduğu, yamaç tarafına doğru ise oluşan baskı sonucu toprakta şişme-kabarmaların başladığı görüldü. Sanat yapısı incelendiğinde ise drenajı sağlaması için konulan barbakanların (drenaj borusu) yeterli sayıda olmadığı ve bu kanallardan su tahliyesinin sağlanamadığı gözle görüldü.” dedi.

Meydana gelen hareketin yolun yapımı ile ilişkili olduğunu, dolgu malzemesi olarak nitelikli malzeme kullanımı, dolguların yerinde imalat koşulları, yolun drenajının sağlanamaması gibi sebeplerle olabileceğini belirten Kendir, “Yalova halkının merak ettiği ana konu ise hastane binasının bu kaymadan etkilenip, etkilenmeyeceğidir. Soru basit, hastane güvenli mi? Yukarıda da belirttiğimiz sebeplerden yolun bu kısımda meydana gelen çökmenin bir heyelan değil, kusurlu imalat sonucu geliştiği açıkça anlaşılmaktadır. İvedi olarak yolun çöken kısmının usulüne uygun şekilde yeniden imal edilmesi sağlanmalıdır.” dedi.

Hastane binasının temellerinin çökme oluşan kotlardan daha derinde ve forekazık ile imal edilmiş olması, kayma hareketinin bina yönünün tersi yönünde oluşu ve aradaki mesafe nedeniyle etki alanının dışında olması gibi sebeplerle de etkilenmesinin beklenmediğini sözlerine ekleyen Kendir, “Bu nedenle de, halkımızın hastaneyi kullanmasında endişe edilecek ve korkulacak bir durum bulunmamaktadır. Ancak, söz konusu hastanenin çevresi incelendiğinde ise güney cephesinde heyelan-yer kayması hareketlerinin meydana geldiği ve güneydeki otopark alanını ve dayanma yapılarını tehdit ettiği görülmektedir. Buradaki kaymaların ise hastane hafriyatından çıkan malzemenin gelişigüzel sahaya dökülmesi ile oluştuğu, ileride ise hastaneye ait sanat yapılarını etkileyeceği aşikardır. Yukarıda anlatmaya çalıştığımız üzere, hastane binamızın bir heyelan sorunu değil, ülkemize sirayet eden hastalıkların en başında gelen yandaş müteahhit sorunu bulunmaktadır.” diye konuştu

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.