KARAMÜRSEL’DE “YILDIRIM” ETKİSİ!

KARAMÜRSEL’DE “YILDIRIM” ETKİSİ!
Yayınlama: 27.04.2024
A+
A-

KARAMÜRSEL’in çiçeği burnunda Belediye Başkanı Ahmet Çalık’ın bir gazeteye verdiği röportaj sonrası Karamürsel eski Belediye Başkanı İsmail Yıldırım sert cevap verdi. Yıldırım, Başkan Çalık’a seslenerek,’ Çalık’ın amacı ve hedefi geçmiş yönetimi kötüleyerek gelecekteki başarısızlıkları örtmekse yanlış yoldasın. Bunları bırak. Geçmişte bir yalan, bir yanlış ve ahlaksızlık varsa bunu çıkartmazsan namertsin.’ dedi.

Kendisinin her zaman ulaşılabilir olduğunu söyleyen Karamürsel eski Belediye Başkanı İsmail Yıldırım,’ Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık ile röportaj yapan arkadaşımız beni de arayabilirdi. Herkese bir telefon kadar yakınım. Bu bir nezakettir.’ dedi.

“HEPİMİZİN BELEDİYE BAŞKANIDIR”

31 Mart seçimlerini geride bıraktıklarını ve Ahmet Çalık’ın herkesin Belediye Başkanı olduğunu ifade eden Yıldırım,’ Demokrasinin en güzel örneklerinden birisidir. Kazananlar ve kaybedenler oldu. Karamürsel’de de CHP Adayı Ahmet Çalık Belediye Başkanlığını kazandı. Kendisini tekrar tebrik ederim. O makamda oturan kişiyi sevmemiz ve şahsına saygı duymamız önemli değildir, önemli olan makama gösterilen saygıdır. İlçe halkı 20 sene boyunca bana o makamda saygı gösterdi. Çalık hepimizin Belediye Başkanıdır ve biz kendisine saygı duyuyoruz.’ dedi.

“MAKAM, ÇALIK’A AĞIR GELDİ”

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık’ın makamın ağırlığını henüz hissetmediğini belirten eski Başkan Yıldırım,’ Gönül isterdi ki, oturduğu makamın ağırlığını hissedebilsin. Çalık bir arkadaşı veya kardeşi olarak bana sorsaydı ben cevap verirdim. Eğer borç tabelasını belediyeyle asmak istiyorsa vve kendisine yakıştırıyorsa bunu yapabilir ama bizim veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. O tabela asıldıktan sonra bizimde söyleyeceklerimiz olacaktır. 2004 senesinde Belediye Başkanlığını Saadettin Bey’den aldıktan sonra hep beraber balık adasında yemek yedik ve sonra başkanımıza teşekkür etmiştim. Geçmiş geçmişe kaldı bundan sonra önümüze bakacağız diyerek konuyu kapattık. Belediye Başkanlığı ağır bir makamdır. Adaletsizlik, hırsızlık, yolsuzluk ve bir ahlaksızlık varsa bunun hesabını sormak Ahmet Çalık’ın boynunun borcudur ama böyle bir şey yoksa hamasi laflarla ‘mış’ ‘miş’ gibi konuşmakta o makama oturan kişiye yakışmaz.’ dedi.

“ARSA SATIŞININ YOLUNU AÇMAK İSTİYORLAR”

Karamürsel Belediyesi’nin borç tabelasının ne olduğunu iyi bildiğini söyleyen Yıldırım,’ Ne kadar borç bıraktığımı, kime ne kadar hesap vereceğimi ve 20 sene boyunca ilçemize neler kazandırıldığımı iyi biliyorum. Mali tablo ve geçmiş dönemi şikayet ederek, imkansızlıkları dile getirerek bizim 20 sene boyunca hiç yapmadığımız bir şeyin yolunu açmaya çalışıyor. Kendisini şimdiden uyarıyorum. Belediye arsalarını satmakla alakalı bir düşünce varsa hemen vazgeçsin. 20 sene boyunca böyle bir şey yapmadık. Kendileri bilmeyebilir ama Kocaeli’nde Hürriyet ablaları var. Büyükleri olarak ona sorsunlar. Belediyeyi idare etmek öyle kolay bir şey değil. Türkiye Cumhuriyeti’nde belediyelere gelen paralar bellidir. İktidar veya muhalefet ayrımı yapmaksızın İller Bankasından bir para gelir. Bu paraların üzerinde de belediyenin geliri ilave edilir ve belediye hizmetler bu paralar ile yapar.’ dedi.

“GEÇMİŞİ KÖTÜLEMEYİ GERİDE BIRAKIN”

20 yıl boyunca birçok hizmet yaptıklarını söyleyen Karamürsel eski Belediye Başkanı İsmail Yıldırım,’ Gönlümüz çok açık. Geçmişte borç aldık, enkaz devraldık edebiyatı yapmak ile bu iş yürümez. O makam ağlama duvarı değildir. Ağlama duvarı Kudüs’te. Vatandaş hizmet bekliyor. Geçmişi kötülememeyi kenara bırakın. Gelecekte yapacağı veya yapmayacağı şeyleri şimdiden bahanesini oluşturmayın. Yalan o makamda oturan insanlara yakışmaz. Bizim seçim öncesi aldığımız elemanların nereye alındığına çok iyi baksınlar. Lüzumsuz kimseyi almadık. Seçimden sonra da bir tane eleman aldık diye söylemesi, herhalde ilçede o açıklamayı herkesi güldürmüştür. Çalık’ın 6-7 tane elemanı nerelere yerleştirdiğini Karamürsel halkı iyi biliyor ve bu hakkıdır. Kimse bu konuda kendisine eleştiri yapamaz. Benim yanımda yaptıkları zaman bile,’ Sakın böyle bir şeyi eleştirmeyin. Yorum yapmayın. İstediği çalışma arkadaşını alacaktır.’ dedik. Çalık’ın bilerek yaptığına inanmıyorum.’ dedi.

“RUHSAT PARASINI HESAPLAYAMIYOR MU?”

Geçmişte bir enkaz değil, muazzam bir yapı bıraktıklarını söyleyen Yıldırım,’ Bin yaptıklarımızdan eminiz. Dışarıdan duymak, kulaktan duyma ve önyargı ile hareket etmiş. Öyleydi, böyleydi demeyip gerçeklerle yüzleşin. Seçimden önce ruhsat paralarından şikâyet ediyordu. Şuanda icraat yapmak istiyor. Yapabilecek imkânı var. Ruhsat paralarını indirsin aşağıya. Aldığımız ruhsat parası kadar ruhsat parası almayı biliyor. Almasın göreyim. Müteahhitlere seçimlerden önce ‘sakın ruhsat parası ödemeyin, biz geldiğimiz zaman fiyatı düşüreceğiz’ diyen, bilen insanlar. Bugün niye hala ruhsat parasını hesaplayamıyor?’ dedi.

“HİÇ MERAK ETMESİN, İSTEKLERİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Çalık’ın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile görüştüğünü söyleyen Yıldırım,’ Tahir Başkanımız biz hep beraber hizmet etmek istiyoruz. Bu konuda bir desteğe ihtiyacınız varsa vekilimiz İsmail Başkandır. İsmail Başkanla görüşün. İhtiyaçlarınızı ona söyleyen’ dedi. Bizim yüzümüze bakarken bize şirin gözüküp, bize sırıtıp sonra arkamızdan gidip şikayet etmenin âlemi yok. Bizim yüreğimiz, imanımızı, gözümüz gibi belden aşağımızda çok sağlamdır. Bizi kimse belden aşağı vurarak, yıkamaz. Biz mert insanlarız. Mertçe mücadele ederiz. Göreve gelir gelmez talimatlarından biri, büyükşehir belediye başkanımızın da resminin yer aldığı havuzdan resmini kaldırmış. Sen bunu yapacaksın ve sonra bir gazeteciye,’ zaten burası zarar ediyor, keşke büyükşehir belediye başkanı bunu bizden alsa’ diyeceksin. Ben bunu istek olarak aldım en kısa zamanda Tahir Başkan ile görüşeceğim. Kendisi net bir şekilde söylüyor. Hiç merak etmesin, onun isteklerini yerine getireceğiz.’ dedi.

“FATMA HANIMA SORSUN”

KARAMÜRSEL Belediyesinin silindiri yok diyen Ahmet Çalık’a cevap veren Yıldırım,’ Günümüzde ekipman ve araç işinin ne kadar yüksek maliyetler olduğunu kısa zaman sonra kendisi de öğrenecek. Minimum olsun diye Karamürsel’de ihtiyacımız olan araçları kiralayarak yolumuza devam ettik. Yapabiliyorsa araç satın alsın ve çalıştırsın. Bakın maliyetleri ve araç giderlerini üst üste koysun. Kiralama mı, satın alma mı daya iyi kendisi bir görsün. Daha önce başkanlık yapmış Fatma hanıma sorsun. Fatma Hanım zamanında yapmıştı. Araç satın alımından bugün ne kadar şikâyetçi olduğunu biliyoruz. Bunu da öğrenecektir, öğrendikten sonra yorum yapmasını tavsiye ediyorum.’ dedi.

“ÇEVRESİNDE 3-4 KİŞİ ONU YANLIŞA SÜRÜKLÜYOR”

Karamürsel Belediyesinin her sene Sayıştay tarafından denetlendiğini ifade eden Karamürsel Eski Belediye Başkanı İsmail Yıldırım,’ O makamda oturan kişinin birilerinin yönlendirmesiyle hareket etmemesi gerekiyor. Kendi aklını kullansın. Belediyemiz her sene Sayıştay tarafından denetlenir. Her bir denetçi tarafından da takdirle karşılanır. Ufak bir yanlışımız, bilerek ve isteyerek hatamız olamaz. İnsani hataları bir kenara koyuyorum. 4 dönem boyunca bu insanlar benim karneme geçerli not verdi. 2924 senesinde karşısına belediye başkan adayı olarak çıkmadı. 2019’da ona bir mağlubiyet tattırdım. Allah’tan nasibi varmış. 2024’te belediye başkanı seçildi. Ben saygımda kusur etmiyorum. Onu artık şehrin adamı olarak görüyorum. Doğru insan olarak görüyorum. Çevresinde 3-4 tane onu yanlışa yönlendirmeye çalışan ve geçmişte çeşitli vesilelerle bize kinlenmiş, bizim hakkımızda atıp tutan insanların onun üzerinden bize karşı saldırmalarına müsaade etmesin.’ dedi.

“VARSA BİRŞEY MERTÇE SÖYLESİN”

Kendisinin artık Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Başdanışmanı olduğunu da belirten Yıldırım,’ Sabahtan akşama kadar misafirleri karşılayıp, gece 23:30’da yemek yiyormuş. Gerçekten çok üzüldüm. Kendisi bize 5 sen boyunca lazım. Sabah kahvaltısını, öğlen yemeğini ve akşam yemeklerini saatinde yesin. Onlar zaten belediye başkanlıklarını böyle zannediyorlar. Gece 23.30’da yemek yemenin özel bir şey olduğunu mu zannediyorlar? Belediye Başkanlığının ne demek olduğunu daha anlamamışlar. Ben Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde görev almış bulunuyorum. Karamürsel benim için hassastır. Emek verdiğim, hizmet verdiğim yerdir. Bizim niyetimiz halis. Hizmet etmek istiyoruz. Beraber ortakça çalışmak istiyoruz. Arkadan dolanmaya, yüzüme gülüp ondan sonra bazı internet sitelerinin köşelerinden şikâyet etmeye kalkmasın. Bunun örneğini de birilerinden alıyor galiba. Kötü örnekleşme olmasın. Varsa bir şey mertçe söylesin. Yapmak istediği bir şey varsa onu da söylesin ama telefonda söylesin.’ dedi.

“ÇIKARTMAZSAN, NAMERTSİN!”

İnternet sitelerinden, gazetelerden ve sosyal medya üzerinden konuşup tartışılacaksa bunu sonuna kadar yapmaya hazır olduğunu söyleyen Karamürsel Belediyesi’nin efsane eski Başkanı İsmail Yıldırım,’ Bizim yüreğimizle, bileğimizle, cesaretimizle ve imanımızla bugünlere kadar geldik. Önce Allah’a sonra millete güvendik. Bundan sonra da kimseden korkumuz ve çekincemiz yok. Allah’a hamd olsun Karamürsel’e gittim. Vatandaşlarımızla oturdum. Çarşıda Belediye Başkanlığı yapmış, gururla geziyorum., insanlar hala başkanım diye beni karşılıyor. Bunun gururu bana yeter. Çalık’a sesleniyorum. Amacın ve hedefin devraldığını geçmiş yönetimi kötüleyerek, gelecekteki başarısızlıkları örtmekse yanlış yoldasın. Bunları bırak. Geçmişte bir yalan, yanlış ve ahlaksızlık varsa çıkartmazsan namertsin. Ben kasada ne kadar borcum olduğunu biliyorum. Kasada ne kadar para bıraktığımı biliyorum. 2024’te devrettiğim mali tabloyu gerekirse bende açıklarım.’ ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.