TUTUK’TAN NET MESAJ.. “BİZİM DERDİMİZ DE DAVAMIZDA YALOVA’DIR”

TUTUK’TAN NET MESAJ.. “BİZİM DERDİMİZ DE DAVAMIZDA YALOVA’DIR”
Yayınlama: 31.01.2024
A+
A-

YALOVA halkının kısa sürede sevgisini kazanmayı başaran Yalova Belediye Başkanı ve Ak Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Mustafa Tutuk, il genelinde ‘kentsel dönüşüm’ mesajı vererek,’ Yalova’mızı esnafımızla, gencimizle, yaşlımızla tüm vatandaşlarımızla el ele vererek baştan aşağı inşa edeceğiz.’ dedi.

‘YENİ HİZMET BİNASI TAM DONANIMLI VE MODERN BİR BİNA OLACAK’

KENTSEL dönüşümün Yalova Belediyesi hizmet binasının yıkımı ile başladıklarını söyleyen Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk,’ Kentsel dönüşümde öncülüğü Belediye binamızla başlattık. Önümüzdeki günlerde yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından ivedilikle mevcut yere yeni Belediye Hizmet binamızın ihalesini yapılacaktır. Yalova Belediyesinin yeni hizmet binası içerisinde otoparkını, kreşini barındıran tam donanımlı, depreme dayanıklı ve modern bir bina olacak. Yeni Yalova Belediyesi hizmet binası, ilimizin uzun yıllar ihtiyaçlarına karşılık verecektir.’ dedi.

‘TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ’

Yalova’nın bir diğer kanayan yarası olan trafik sorununa da muhakkak el atılacağını söyleyen Belediye Başkanı Tutuk,’ Termal, Armutlu ve Çınarcık rotasyonundan geçen araçların şehir içine girmeden Bursa yoluna bypass edilmesi ciddi bir önem taşıyor. Bunu sağlayacak olan Güney Çevre Yolu ise Şubat ayında ihaleye çıkacak. Güney Çevre Yolu ilimizdeki trafiğin rahatlaması açısından olmazsa olmazımız. Bunun dışında alternatif bir mini çevre yolumuz daha var aslında. 20 metrelik Muhsin Yazıcıoğlu Caddemiz var. Bursa yolundan Kadıköy üst yoluna kadar ulaşıyor. Hacı Mehmet Ovası’nı da köprüyle geçiyor bu yol. Burası da 4 şerit olacak. Ama Güney Çevre Yolunun yapılması çok önemli. Şehrimize Termal, Armutlu, Çınarcık ve o taraftaki beldelerden gelen araçların doğrudan şehir içi trafiğine girmeden Bursa yoluna çıkmalarını sağlayacak çok önemsediğimiz bir güzergah. Bu Şehit Ömer Faydalı Caddesi’ndeki trafiği de yüzde 50 oranında rahatlatacak. Ayrıca yine bu ilçelerden gelen minibüslerin de terminale ve hastaneye gelişlerini kolaylaştıracak. Bu vatandaşlarımız açısından da bir kolaylık sağlayacak.’ dedi.

ÜST KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI START ALDI’
Güney Çevre Yolunun geçeceği güzergâhta gerekli üst kamulaştırma çalışmalarının da başladığını sözlerine ekleyen Tutuk, “Şubat ayında Güney Çevre Yolumuzun ihalesi olacak. Üst kamulaştırmalarla ilgili de şu anda görüşmeler devam ediyor. Bu ihale gerçekleştirildikten 2 ay sonra da yolun yapım çalışmalarına başlanır. Şimdiden şehrimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

‘HER ŞEY YALOVA İÇİN’

2024 yılının Yalova için hizmet ve proje dolu bir yıl olacağını da söyleyen Yalova Belediye Başkanı Tutuk,’ Yalova’mız için, Yalova’mızın geleceği olan çocuklarımız ve gençlerimiz için bir hayalimiz var. Bizim derdimiz de, davamız da Yalova’dır. Yalova için canla başla çalışmalarımıza devam ettik, ediyoruz, edeceğiz.’ ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.