YALOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ     

Yayınlama: 15.01.2024
A+
A-

Bu hafta size , iyice yaklaşan ,yerel seçimlerden bahsetmek istiyorum. Partilerin yavaş yavaş, belediye Başkan adayları belli oluyor.

Türkiye genelinde olduğu gibi bana göre bu seçiminde Yalova’da CHP ve AKP arasında ,geçmesi bekliyorum. CHP’nin adayı şehir plancısı Mehmet Güler, AKP’nin adayı ise Vefa salmanın, görevden el çektirilmesi sonucu, belediye meclisindeki çoğunluğu sayesinde seçilen ,AKP’nin Meclis üyesi Mustafa Tutuk. Vefa Salman’ın ,istifa etmesi ile göreve bu sefer asaleten seçilmiş oldu.

Diğer partilerden ,Deva partisi bir bayan adayı, Aslı Üresin’i üresini gösterdi, Gelecek partisi adayı Ezacı Kürşat Emre Çandır , Zafer partisi adayı emekli Astsubay Mevlüt Yıldırım, Yeniden Refah Paris’i adayı ise gazeteci Ayhan Polat, İyi parti ise, şu ana kadar hala bir aday çıkmadı.

Yüksek ihtimalle mevcut il başkanı Osman Kendir, aday olacak gibi, MHP ise aday çıkarmayıp, Mustafa Tutuk’u destekleyecek.

Geçen seçim, Cumhur ittifakı adayı ile millet ittifakı adayı Vefa Salman arasında olmuştu. O seçimde MHP ve İyi parti aday çıkarmamıştı. 2019 seçimlerini Millet ittifakı adayı Vefa Salman az bir oy farkı ile kazanırken, belediye meclisinde çoğunluğu Cumhur ittifakı kazanmıştı. Bu seçim Cumhur ittifakı devam ederken millet ittifakını oluşturan partiler ayrı ayrı seçime giriyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Yalova Kemal Kılıçdaroğlu demişti. Bu seçiminde, kıran kırana geçeceğini sanıyorum. MHP destekli AKP ve onun karşısında CHP olacak.

Bu seçimde, aklı selim davranacak, millet ittifakının CHP dışındaki diğer seçmenlerinin, partilerine rağmen ,sandıkta ittifak yapması ,yüksek ihtimaldir .

Adaylara gelince, ikisi de beyaz Yalovalı diye adlandırılan Yalova’nın yerlilerinden. Her ne kadar, bu gün İçin, iyice azınlığa düşmelerine, rağmen bakalım, bu sefer hangi adaya, bizim çocuk diyerek, oylarını verecekler. Mustafa Tutuk, tabi ki, bu gün için, mevcut belediye başkanlığından dolayı, biraz avantajlı görünüyor.

Halka dokunup , belediyede müteahhitlerin hacizleri kaldırdı. Bana göre en büyük handikap ise  , Muğlim Bağatar döneminde getirilen, Ankaralı bBelediye Başkan yardımcısı.

Konuştuğum bir çok esnaf ve vatandaş bu kişiden şikâyetçi. Tabii her gün artan, hayat pahalılığı, emeklilerin, açlık sınırı altında, 7500 lira emekli maaşına, mahkum edilen emeklide, bu işin faturasını, AKP’ye ve dolayısı ile onun adayı Mustafa Tutuk’a kesilebilir.

Diğer aday Mehmet Gürel’e gelince..

Kendisini ilk önce ,Yalova Sanayi ve Ticaret odasında tanıdık. Bir ara Beykoz belediye ve İstanbul Büyükşehirde, Meclis üyeliği yaptı. Sonrasında belediye Başkan aday adaylığı ve Milletvekili adaylığı yaptı.

Tabi en önemlisi bir önceki dönem CHP il başkanlığına seçilmesi ise tanınırlığını artırması açısından ,çok önemliydi.

Ben mimar olmam dolayısı ile gönlümden hep bir mimar veya şehir plancısının, Yalova belediye başkanı olmasını arzulamışımdır.

Seçilecek Yalova belediye başkanını çözülmesi gereken büyük bir sorunlar yumağı bekliyor. Bir türlü başlanamayan kentsel dönüşüm, akşamları doruğa çıkan trafik ve araç park sorunu, hala kullanılan asbestli içme su boruları, bir türlü gerçekleştirilemeyen toplu taşıma, kaçak yapılaşma gibi.

İşte sevgili Yalovalılar bu yüzden oylarınızı kullanırken liyakat, bilgi birikimine, belediyeyi iyi yöneteceğine bakarak oy verin diyorum.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.