İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen 4’üncü dalga operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Yalova FK’nın Onursal Başkanı ve Yalova’da iş dünyasının tanınan isimlerinden Ali Demirhan’ın da bulunduğu öğrenildi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen 4’üncü dalga operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Yalova FK’nın Onursal Başkanı ve Yalova’da iş dünyasının tanınan isimlerinden Ali Demirhan’ın da bulunduğu öğrenildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Soruşturmanın 4’üncü dalgasında haklarında işlem başlatılan 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında Yalova FK’nın Onursal Başkanı, iş insanı Ali Demirhan da yer aldı.
Edinilen bilgilere göre soruşturma dört ayrı başlık altında yürütülüyor. Soruşturma kapsamında, Ahbap Derneği’nin 2023 yılında konut yapımı amacıyla anlaşma yaptığı bazı şirketlerin faaliyetleri inceleniyor. İddialara göre, bağışlardan önemli miktarda ödeme aktarılmasına rağmen taahhüt edilen konutların tamamlanmadığı değerlendirilen şirketlerin yetkilileri hakkında işlem başlatıldı. Bu kapsamda Azim Yol İnşaat AŞ yetkilisi Ayhan Demir, Pegas Global AŞ yetkilisi Nejdet Kuy ile Hamle İnşaat AŞ yetkilileri Murat Yaren ve Ayhan Çevik gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.

Soruşturma dosyasında, Ahbap Derneği adına Pegas Global A.Ş.’den konteyner satın alındığı da yer aldı. Başsavcılık tarafından yürütülen inceleme kapsamında, derneğin satın alma, ödeme ve tedarik süreçlerindeki rolü nedeniyle Ahbap Derneği Satın Alma Müdürü Deniz Şimşek hakkında da işlem başlatıldığı bildirildi.
Soruşturmanın bir diğer başlığını ise bazı şirketler ve kişiler tarafından Yeliz Kaya’ya gerçekleştirildiği belirtilen taşınmaz devirleri oluşturdu. Soruşturma kapsamında Başaran Holding AŞ tarafından 22, Power İnşaat A.Ş. tarafından 10, Koçsu Yapı AŞ tarafından 17 ve Orhan İnan tarafından 10 taşınmazın Yeliz Kaya’ya devredildiği iddiası inceleniyor. Taşınmaz devirleriyle bağlantılı olarak Başaran Holding AŞ sahibi Hüseyin Başaran, Power İnşaat A.Ş. yetkilileri Recep Demir ve Emre Saral, Koçsu Yapı AŞ yetkilisi Faruk Koç ile Orhan İnan hakkında da işlem yapıldığı öğrenildi.
Soruşturmada Ahbap Derneği tarafından düzenlenen bazı çeklerin dolaşımı ve tahsil süreçlerinin de incelendiği belirtildi. Bu kapsamda çeklerin son cirantası olduğu öne sürülen Sibel Kaya ile Mays Grup yetkilisi Muhammed Ali Yılmaz hakkında da işlem başlatıldı.

Soruşturmanın dikkat çeken başlıklarından biri ise Ali Demirhan ile sanatçı Haluk Levent arasındaki mali ve ticari ilişki oldu. Soruşturma kapsamında Ali Demirhan hakkında, Haluk Levent ile arasındaki mali ve ticari ilişkinin şüpheli nitelikte olduğu değerlendirmesiyle işlem tesis edildiği öğrenildi. Haluk Levent’in geçmiş yıllarda Yalova FK için konser verdiği dönemde Ali Demirhan ile olan yakın iletişimi ve samimi görüntüleri kamuoyuna yansımıştı.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler şöyle:
Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, soruşturmanın ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde devam ettiği bildirildi. Soruşturma kapsamında adı geçen kişiler hakkında kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmadığı, hukuki süreçte masumiyet karinesinin geçerli olduğu belirtildi.

AHBAP SORUŞTURMASININ 4. DALGASINDA YALOVA DETAYI!
