BAHÇELİ’DEN VİLLA AÇIKLAMASI.. ‘250 METREKARELİK KONUT YAPILDI’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için İmralı Adası’nda “villa” yapıldığı yönündeki tartışmalara ilişkin açıklama yaptı. Bahçeli, villa ifadesini reddederek cezaevi yerleşkesi içerisinde 250 metrekarelik bir konut yapıldığını söyledi.

BAHÇELİ’DEN VİLLA AÇIKLAMASI.. ‘250 METREKARELİK KONUT YAPILDI’
Yayınlama: 16.09.2026
18
A+
A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için İmralı Adası’nda “villa” yapıldığı yönündeki tartışmalara ilişkin açıklama yaptı. Bahçeli, villa ifadesini reddederek cezaevi yerleşkesi içerisinde 250 metrekarelik bir konut yapıldığını söyledi.

İmralı’da Abdullah Öcalan için yapıldığı öne sürülen yapı üzerinden başlayan tartışma, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni açıklamasıyla yeniden gündeme geldi.

Gazeteci Nagehan Alçı’nın 11 Eylül’de Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından Öcalan için İmralı’da normal yaşam koşullarına uygun bir ev inşa edildiği yönündeki aktarımı kamuoyunda “villa” tartışmasına neden olmuştu. Bahçeli ise gazeteci Ceyhun Bozkurt’a yaptığı açıklamada, söz konusu yapının villa olarak nitelendirilmesine karşı çıktı.

e1c2rpm

“Villa diye bir şey yok”

Bahçeli, İmralı’daki yapının 250 metrekarelik bir konut olduğunu belirterek bunun cezaevi yerleşkesi içerisinde bulunduğunu ifade etti. Bahçeli’nin açıklamasına göre konut, Öcalan’ın görüşmeler gerçekleştirmesi ve mesajlarını aktarabilmesi amacıyla kullanılacak. MHP lideri, ihtiyaç halinde gazetecilerle görüşebilmesine yönelik imkanların da sağlanması gerektiğini söyledi.

“Bu imkanlar sağlanmalı, sağlanacaktır”

Bahçeli, açıklamasında İmralı’daki konutun kullanım amacına da değindi. Öcalan’ın yaşının ilerlediğini belirten Bahçeli, görüşmelerin burada yapılabilmesi ve mesajların aktarılabilmesi için gerekli imkanların sağlanacağını ifade etti. Bahçeli ayrıca daha önce gündeme getirdiği “Barış süreci siyasallaşma koordinatörlüğü” önerisinin geçerli olduğunu belirtti.

Bahçeli’den Erdoğan’ın adaylığına ilişkin açıklama

Bahçeli’nin açıklamalarında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmeler de yer aldı. MHP lideri, gelecek seçimde adaylarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Erdoğan’ın 2018 ve 2023 seçimlerini kazanmasına atıfta bulunan Bahçeli, bunu “üç hilal” benzetmesiyle değerlendirdi. Bahçeli, Erdoğan’ın iki seçimi kazandığını belirterek geriye üçüncü “hilalin” kaldığını ve bunu da tamamlayacağı yönündeki görüşünü dile getirdi.

e1c2rpm

İmralı tartışması yeniden gündemde

Bahçeli’nin son açıklamasıyla birlikte İmralı’daki yapı ve burada yürütüleceği belirtilen görüşmelere ilişkin tartışmalar yeniden kamuoyunun gündemine taşındı. Şu aşamada kamuoyuna yansıyan yeni açıklamanın temel başlığı, yapının “villa” değil, 250 metrekarelik bir konut olduğu yönündeki Bahçeli’nin ifadesi oldu.

BAHÇELİ'DEN VİLLA AÇIKLAMASI.. '250 METREKARELİK KONUT YAPILDI'

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.