Altınova’da yıllardır vatandaşlara ücretsiz hizmet veren Bayraktepe Mesire Alanı, 2025 Mayıs ayında Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca tarafından ücretli hale getirilmişti. O dönemde mesire alanının girişine yerleştirilen pankartlar ile vatandaşlara ücretli hizmet uygulaması duyurulmuştu. Vatandaşlar, yıllardır ücretsiz şekilde kullandıkları mesire alanının aniden ücretli hale getirilmesini eleştirmiş, sosyal medyada ve yerel basında tepkilerini dile getirmişti. Aynı Belediye Başkanı, geçtiğimiz gün yayınladığı video ile ‘Artık mesire alanımız ücretsiz’ açıklamasında bulununca ilçe halkı da Belediye Başkanına sert tepki gösterdi.


Altınova’da yıllardır vatandaşlara ücretsiz hizmet veren Bayraktepe Mesire Alanı, 2025 Mayıs ayında Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca tarafından ücretli hale getirilmişti. O dönemde mesire alanının girişine yerleştirilen pankartlar ile vatandaşlara ücretli hizmet uygulaması duyurulmuştu. Vatandaşlar, yıllardır ücretsiz şekilde kullandıkları mesire alanının aniden ücretli hale getirilmesini eleştirmiş, sosyal medyada ve yerel basında tepkilerini dile getirmişti.
Aynı Belediye Başkanı, geçtiğimiz gün yayınladığı video ile ‘Artık mesire alanımız ücretsiz’ açıklamasında bulununca ilçe halkı da Belediye Başkanına sert tepki gösterdi.
Yakın zamanda çektiği bir video ile Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, Bayraktepe Mesire Alanı’nın artık ücretsiz olduğunu duyurdu. Video paylaşımı sonrası vatandaşlar, sosyal medya ve yerel platformlarda tepkilerini gösterdi. Vatandaşlar, “Yıllarca Altınova’ya hizmet eden mesire alanımızı ücretli hale getiren mevcut Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca’dır. Gene aynı mesire alanını ücretsiz hale getiren de Yasemin Fazlaca’dır. Bir başkan, iki karar” ifadelerini kullandı.


Öte yandan, mesire alanının 2025 yılında ücretli hale getirildiğini haber yapan basın mensupları, Belediye Başkanı Fazlaca tarafından “yalan haber” ile suçlanmıştı. Ancak son video açıklaması, mesire alanının ücretsiz olduğu bilgisini paylaşmasıyla basının kamuoyuna gerçeği yansıttığını bir kez daha gösterdi. Yerel basın ve sosyal medya kullanıcıları, belediyenin önceki ücretli uygulamasının ardından gelen ücretsiz açıklamayı “vatandaşla dalga geçme” olarak yorumladı.
Vatandaşlar, belediye yönetiminin mesire alanı konusunda çelişkili kararlar almasını eleştiriyor. Sosyal medya kullanıcıları, hem ücretli uygulamanın başlatılmasını hem de ücretsiz hale getirilmesini eleştirerek, “Bayraktepe mesire alanı ücretli uygulama ile bizlerin kullanım hakkı kısıtlandı. Ücretsiz açıklaması sonrası halkın güveni zedelenmiş oldu. Belediye yönetimi tutarsız kararlar alarak biz Altınova’lılar ile resmen dalga geçmiştir.” dediler.


