BAŞKAN TUTUK:“6 SENE BOYUNCA NEYİ BEKLEDİNİZ?”

BAŞKAN TUTUK:“6 SENE BOYUNCA NEYİ BEKLEDİNİZ?”
Yayınlama: 15.09.2023
A+
A-

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova Belediyesi’ni alacağını alamayan müteahhitlerin içinde ateş ettiği bir noktadan alıp kamu haricinde kimseye 1 kuruş borcu olmayan bir hale getirdiklerini söyledi. Yalova Belediyesini yönetmek için önce vicdanlı olunması gerektiğini söyleyen Tutuk, “Öncelikle burasının kamuya ait olduğunu bileceksiniz ve kamu malı yemekten de korkacaksınız” dedi.

“YALOVA HALKI KİME İNANACAĞINI BİLİYOR”

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk Yalova Belediyesi’nin mali durumu güçlü, hizmet üreten bir kurum olduğunu söyledi. Tutuk belediyenin mali durumunun da yılsonunda kamuoyu ve belediye meclis üyeleri ile de paylaşılacağını ifade etti. Yalova Belediyesi’ni çok kötü bir ekonomik tabloda devraldıklarını bir kez daha dile getiren Tutuk, “Yalova Belediyesi’nin müteahhitlere 1 lira borcu denetim raporunda görünmeyecek. Yalova Belediyesi’nden alacağı olan da gelsin alsın. Bu iddialarda bulunanları da belediyeye davet ediyoruz. Belediyenin gişelerinde oturan bir tane icra memuru görebilecekler mi acaba. Bunu söyleyenler bizim dönemimizi bir önceki belediye dönemi ile karıştırmışlar sanırım. Yalova Belediyesi içerisinde alacağını alamadığı için etrafa kurşun yağdıran alacaklı görüntülerini bizim dönemimizde göremezler. Zira Belediye’nin kamu kurumlarına ve süren çalışmaların alacakları dışında kimseye 1 kuruş borcu yok. Yalova Belediyesi son 30 yıllık tarihin en düşük borçlanmasını yaşıyor. Yalova Belediyesi tarihin en büyük yatırımlarını ve hizmetlerini de birbiri ardına hayata geçiriyor. Yalova halkı kime inanacağını biliyor. Onların yaptıkları da dedikleri de ortada. Bizim yaptıklarımız da ortada.” dedi.

“BELEDİYENİN BORCU VAR DEMELERİNE GÜLÜYORUM”
Yalova Belediyesi’ni borç batağına sürüklemekle itham etme cüretini gösterenlere de bakıp sadece güldüğünü ifade eden Tutuk, “281 icra ile devraldığımız bir belediyeden bahsediyoruz. Bin 126 kişiye borcu olan bir belediye vardı koltuğa oturduğumuzda. Tüm banka hesaplarına da icra konmuş durumdaydı Yalova Belediyesi. Bu durumda belediyeyi bize teslim edenlerin, ‘belediyenin borcu var’ demesi bana çok komik geliyor. Ben buna sadece gülerim. Bunları söyleyenlere bakınca daha da fazla güldüm. Sanki belediyeyi teslim ettiklerinde belediye kasası ağzına kadar doluymuş da biz belediyeyi borç batağına sürüklemişiz. “ dedi.

“GÖREVE GELDİK, PERSONELLER MAAŞLARINI DÜZGÜN ALMAYA BAŞLADI”
Yalova Belediyesi’nin kendilerinden önceki dönemde personelinin maaşını dahi ödeyemeyen tüm çarkları durmuş hizmet üretemeyen bir kurum haline getirildiğini ifade eden Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, “Yalova Belediyesini devraldığımızda Yalova Belediyesi personellerinin mesai ve yemek ücretleri bile ödenmemişti. Göreve geldikten sonra maaşları da, mesaileri de, yemek ücretlerini de aynı gün ödemeye başladık. “ şeklinde konuştu.

“BİN 488 PERSONEL VAR”
Yalova Belediyesi’nin şirketlerinde çalışan personel sayısını da açıklayan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, “Ayrıca bizim belediyedeki personel sayımızda yeni birimlerin açılmasına, Yalova’nın büyümesine rağmen artmadı. Şu anda belediyemize bağlı şirketlerin tamamında bin 488 kişi personel var. Dediğim gibi yeni birimler açtık ve Yalova büyüdüğü ve sahaya o kadar personel alındığı halde rakam bu. Yalova Belediyesi’nin personel sayısı artmış mı acaba. Birileri 2 bin kişilerden bahsediyordu. Bizden önceki dönemde Yalova Belediyesinin şirketlerinde çalışan personel sayısı bin 400’dü.” diye konuştu

“6 SENE BOYUNCA NEYİ BEKLEDİNİZ?”
Bağlarbaşı Mahallesi’nin kentsel dönüşümüne yönelik de açıklamalarda bulunan Tutuk, “Bağlarbaşı Mahallemizde kangren olan bir kentsel dönüşüm konusu bizim dönemimizde hayata geçirildi. Bu projeyi Yalova Belediyesi değil Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yürütüyor. Birileri çıkıp göreve gelirse bu projeyi yapacaklarını söylüyor. Bakanlığın projesini nasıl yapacakmış merak ettim. Kaldı ki madem yapabiliyordunuz neden 6 yıl beklediniz. Yapsaydınız ya. “ dedi

“1 SATTIK, KARŞILIĞINDA 45 ÜRETTİK”
Kendilerini belediyeye ait arsayı satmakla itham edenlerin 44 arsayı satıp yerine 1 arsa dahi koyamadıklarını dile getiren Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, “Bizi Yalova Belediyesi’nin arsa sattığı konusunda da eleştirdiler. Belediyeler arsa üretir, arsa satar. Bunlar belediyelerin işleyişinde olan şeyler. Ama biz 44 arsa sattılar. Ben 5 dönümlük 1 tane arsa sattım. Ama ben o satılan arsaya karşılık belediyeye 45 dönüm yeni arsa da kazandırdım. Kıyas götürümü bu sayı sizce. “ diye konuştu.

“BİZİM VİCDANIMIZ VAR”
Yalova Belediyesi’ni yönetmek için vicdana ve kamu malı yemekten korkmaya ihtiyaç olduğunu dile getiren Tutuk, “Belediye lafla yönetilmez. Belediyeyi yönetmek için önce içinizde hizmet aşkı olacak. Allah korkusu olacak. Burasının kamuya ait olduğunu bileceksiniz ve kamu malı yemekten de korkacaksınız. Bizim inancımız ve vicdanımız var. Belediyede görevden alındıktan sonra ben olsaydım şöyle olurdu, ben olsaydım böyle olurdu diyerek yönetilmez. Bize beceremediniz diyenler yolsuzluktan görevden alınmışlar. İçeride yatanları olmuş. Belediye personellerini ve müteahhitleri mağdur etmiş birilerinin böyle konuşmaları da gerçekten inanılası değil. “ dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.