BECAN MÜJDEYİ VERDİ.. AFİLİASYON BÜTÇEYE EKLENDİ

BECAN MÜJDEYİ VERDİ.. AFİLİASYON BÜTÇEYE EKLENDİ
Yayınlama: 27.12.2023
A+
A-

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin uzun süredir devam eden Afiliasyon sorununda en önemli adım atıldı. Yalova halkının beklediği haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı makamında ziyaret eden CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan verdi. Bakan Koca’nın Hastane’nin bütçe programına alındığını ve kısa sürede protokolün imzalanacağını ifade ettiğini bildiren Becan, “Sorunun çözümü için önemli bir adım atıldı. Yalovamız en kısa sürede beklediği ve hak ettiği kaliteli sağlık hizmetinden faydalanacak. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğim. Başta sayın Bakanımız Fahrettin Koca olmak üzere emeği geçen herkese Yalovamıza değer kattıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Tahsin Becan, geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret ederek ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Koca ile Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin afiliasyon sorununun çözümü için son derece olumlu geçen bir sohbet gerçekleştirdiklerini ifade eden Tahsin Becan, yapımı kadar devreye girmesi de yılan hikayesine dönenen Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bu yıl tam kapasite ile çalışması için gerekli olan prosedürlerde sona gelindiğini duyurdu.

BECAN: TAKİPÇİSİ OLACAĞIMI İFADE ETMİŞTİM

Görüşme sonucunda açıklama yapan CHP’li Tahsin Becan, “Sağlık Bakanımız sayın Fahrettin Koca ile Afiliasyon sorununu ilk olarak geçtiğimiz temmuz ayında görüşmüştüm. Gerekli çalışmaların yapıldığı ve protokolün imzalanacağını ifade etmişti Sayın Bakan. Ben de millet iradesinin temsilcisi olarak Yalova için hayati öneme sahip bu konunun takipçisi olacağımı bildirmiştim. Geçen hafta da son durumla ilgili bilgi almak ve halkımızı bilgilendirmek için bir kez daha randevu talep ettim. Oldukça verimli geçen bir görüşme gerçekleştirdik” dedi.

BÜTÇE PROGRAMINA ALINDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kendisine Afiliasyon Protokolünde sona gelindiğini söylediğini aktaran CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “Sayın Bakanımız, Yalovamızın uzun süredir sabırsızlıkla beklediği Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tam kapasite ile çalışması için gerekli olan Afiliasyon Protokolünün ve protokolden doğan mali yükümlülüklerin Bakanlığın 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifine konulduğunu ve kısa sürede hayata geçirileceğini ifade etti” diye konuştu.

YALOVA İÇİN KİLOMETRE TAŞI

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bütçesinin onaylandığını ve afiliasyon anlaşmasının imzalanması için sürecin başladığını beliren CHP’li Tahsin Becan, “Bu gelişmeyle birlikte, Yalova’da sağlık hizmetlerinin kalitesi artacak. Hastanemizin daha geniş kapsamlı bir şekilde faaliyet göstermesi mümkün olacak. Yalova’nın uzun süredir beklediği bu gelişme, ilimizin sağlık alanındaki ihtiyaçlarının karşılanması için önemli bir kilometre taşıdır. Hastanemizin afiliasyon sürecinde kaydedilen ilerleme, halkımızın daha kaliteli sağlık hizmetlerine erişebilmesi adına büyük bir adımdır” dedi.

YALOVA KAZANIR

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin afiliasyon sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, hastanenin uzmanlık alanlarının genişletilmesi, teknolojik altyapısının güçlendirilmesi ve daha fazla hasta kapasitesine ulaşması bekleniyor. Bu durum, Yalova’nın sağlık sektöründeki rekabet gücünü artırarak, bölgede yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerine daha etkin bir şekilde erişimini sağlayacak.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.