CEZAEVİ FİRARİSİ RO-RO GEMİSİYLE KAÇIRILDI

CEZAEVİ FİRARİSİ RO-RO GEMİSİYLE KAÇIRILDI
Yayınlama: 19.03.2024
A+
A-

Yalova Ro-Ro Limanı’ndan cezaevi firarisinin kargo gemisine bindirerek yurtdışına kaçırdığı belirlenen 2’si personel toplam 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yalova Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticaretinden 8 yıl 4 ay hapis cezası bulunan ve cezaevinden firar eden D.T.’nin Yalova Ro-Ro Limanı’ndan yurtdışına kaçtığını tespit etti. Polis insan ticareti yaptığı ileri sürülen F.K. ve E.T.’nin, cezaevi firarisi D.T.’yi Bingöl’den getirdiği ve limanda işçi olarak çalışan M.A. ve R.İ.’nin personel giriş kartlarını 8 bin Euro karşılığında kullandığını belirledi.

Yalova Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Çalışan bir personele ait giriş kimlik kartını kullanarak bir şahsın gemi ile taşınan yük arasında yasadışı yollardan yurtdışına çıktığı tespit edildi. Olayla ilgili olarak Yalova İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Deniz Limanı Şube Müdürlüğü koordinesinde çalışmalar başlatıldı” denilerek şu açıklama yapıldı.

“Yapılan çalışmalar sonucunda, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası ile hükümlünün kaçması (cezaevi firarisi) olaylarından aranan D.T. isimli şahsın F.K. ve E.T. isimli şahısların insan ticareti organizatörlüğü yaparak Bingöl’den getirildiği belirlendi. RoRo Limanı içerisinde işçi statüsünde görev yapan M.A. ve R.İ. isimli şahısların, aranması olan D.T. isimli şahsın yurtdışına çıkışına yardım ve yataklık etmek için 8 bin Euro para ödedikleri tespit edildi.Yürütülen tahkikat neticesinde, Yalova Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce ilde gözaltına alınan M.A ve R.İ., İstanbul’da yakalanarak gözaltına alınan F.K. ile Bingöl KOM Şube Müdürlüğünce Bingöl’de gözaltına alınan E.T. isimli 4 şahıs sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı.Yalova Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için suç ve suçlulara yönelik çalışmalarımız aralıksız ve kararlılıkla sürdürülecektir”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.