BECAN:“BİR GECEDE KAPISINA KİLİT VURULDU”

BECAN:“BİR GECEDE KAPISINA KİLİT VURULDU”
Yayınlama: 27.01.2024
A+
A-

Yalova Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı döneminde de Yalova’nın ihmal edilen turistik değerlerinden biri olan Termal Çamlık Otel’i defalarca gündeme getirerek, sahip çıkan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, konuyu bir soru önergesi ile TBMM’ye taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenen Becan, bir zamanlar sadece Yalova’nın değil aynı zamanda bölgenin de en gözde turistik tesislerinin başında gelen Çamlık Otel’in zaman yitirmeden Yalova ekonomisine yeniden kazandırılması çağrısında bulundu. Tahsin Becan ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın otelin kapanmasına neden olan Kontrolörler Kurulu raporunun da kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.

 

Ankara-(TBMM) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Tahsin Becan, 2009’da ansızın kapatılan ve çürümeye terk edilen Termal İlçesi’ndeki Çamlık Otel’in akıbetini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Becan, “Yalova’ya büyük katma değer sağlayabilecek anıt niteliğindeki Çamlık Otel’in kapatılması mantıkla izah edilemez. 101 odalı otel kapalı kaldıkça Yalova ekonomisi kaybediyor, kentin marka değeri zarar görüyor” dedi.

 

“BİR GECEDE KAPISINA KİLİT VURULDU”

Soru önergesinin gerekçesinde Termal Çamlık Otel’in 1984 yılında hizmete girdiğini anımsatan CHP’li Tahsin Becan, Türkiye’nin önemli termal kaplıca tesislerinden biri olarak kabul edilen 101 odalı tesisin, dönemin önde gelen sağlık turizmi otellerinden olmasına karşın 2009 yılında “hazırlandığı söylenen ancak kimsenin görüp okuyamadığı meçhul rapor” gerekçe gösterilerek, bir gecede kapısına kilit vurularak kapatıldığını söyledi.

 

“100 BİN LİRA İÇİN Mİ?”

Tesisin kapatılmasıyla ilgili çeşitli rivayetler olduğunu hatırlatan Becan, “Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Kontrolörler Kurulu Başkanlığı müfettişlerince 2009 yılında yapılan çalışma neticesinde tesiste ısıtma sorunu tespit edildiği söyleniyor. Bugün değeri milyarları bulan bir tesis resmen çöpe atılmış vaziyette. Sit alanında yer aldığı için bir çivi bile çakılamıyor. Oysa Merkez Bankası verilerine göre o günün 100 bin lirasına yani bugünün 1,1 milyon lirasına bu tesis onarılabilirdi. Milli servet böyle heba edilir mi?” diye sordu.

 

“YALOVA EKONOMİSİ BÜYÜK ZARAR GÖRÜYOR”

Değeri paha biçilemeyen söz konusu tesisin atıl vaziyetten kurtarılması için Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı döneminde girişimlerde bulunduklarını anımsatan Becan, “Tesisin Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’na devredilerek, işletilmesi konusunda bir talebimiz olmuştu.  Bu talebe olumlu yada olumsuz bir yanıt alamadık. Giderek büyüyen bir kamu zararını ortadan kaldırma girişimimizin sonuçsuz kalmasının sebebi nedir? Milli servetimiz kadar Yalova ekonomisi de zarar görüyor! Bu zarardan menfaat sağlayan odaklar mı var?” sorularını yöneltti.

 

“HEP SONUÇSUZ KALIYOR! NEDEN?”

Geçtiğimiz aylarda Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek’in, kurum olarak yeniden Çamlık Otel’in işletmesine talip olduğuna da değinen CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, uzun süredir bu değerli tesisin tekrar faaliyete geçirilmesi için Sağlık Bakanlığı ile diyalog halinde. Ancak, bu başvurulara ne yazık ki hala bir yanıt alınamamıştır. Girişimler maalesef sonuçsuz kalmaktadır. Bu durum hem bölge ekonomisi hem de sağlık turizmi açısından büyük bir kayıp oluşturmaktadır. Termal Çamlık Otel’in kapatılma nedeni ve neden atıl bir şekilde tutulduğu ile ilgili kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama bekliyoruz. Ayrıca, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın işletme teklifine neden yanıt verilmediği konusunda da bir açıklama talep ediyoruz. Sağlık turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olan bu tesisin tekrar hizmete açılması, bölgeye büyük bir katkı sağlayacaktır” dedi.

 

“RAPOR NEREDE? DEVLET SIR MI?”

101 Odalı Termal Çamlık Otel’in kapanmasına neden olan raporun kamuoyu ile neden paylaşılmadığının da açıklanmasını isteyen CHP’li Becan, “Yalova’ya büyük katma değer sağlayan, Termal ilçesinin gözbebeği olan böylesine değerli bir tesisin kapanmasına neden raporun varlığını biliyoruz ancak hiç göremedik. Dönemin Kültür ve Turizm Bakanlığı Kontrolörler Kurulu Başkanlığı müfettişlerinin hazırladıkları rapor nerede? Bu tesis milli güvenlik açısından bir sorun mu teşkil ediyor?  Söz konusu raporun adeta ‘devlet sırrı’ gibi kamuoyundan gizlenmesinin gerekçesi nedir?” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.