CHP YALOVA’DA ‘BİNİCİOĞLU’ SESLERİ

CHP YALOVA’DA ‘BİNİCİOĞLU’ SESLERİ
Yayınlama: 17.09.2023
A+
A-

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde bir çok kişinin adayı dilden dile dolaşırken,  Cumhuriyet Halk Partisikulislerindeki belediye başkalığı için geçen son isim gündeme bomba gibi düştü.

CHP’nin kurultay süreciyle beraber yerel seçimlerin yaklaşmasıyla nefesler tutuldu. Adaylık için kıyasıya bir mücadele  yaşanacak gibi dururken, Yalova’da kulisler başladı.  CHP’de değişik isimlerin kamuoyunda ön plana çıkarken herkesin yakından tanıdığı isim eski Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ismi adeta şok etkisi yarattı.

CHP’de Yalova Belediye Başkan adaylığı için Kemal Baş, Orhan Koçal, Mehmet Gürel, Halit Güleç  ismi geçenler arasında.  Ancak eski Yalova Belediye başkanı Ak Parti’den Demokrat Parti’ye geçen Barbaros  Hayrettin Binicioğlu’na CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu tarafından sıcak bakıldığı ve genel merkez tarafından Barbaros Binicioğlu’nun belediye başkanlığı için arandığı iddialar arasında yer aldı.

Barbaros Binicioğu Kimdir?

Barbaros Hayrettin Binicioğlu 20 Temmuz 1962’de Manisa’da dünyay geldi.  1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi‘nin İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.
Yalova Belediyesini temsilen AB bağlantılı projelerinde önemli  yurt dışı görevlerinde yer aldı. 1999 yerel seçimlerinde . Barbaros Binicioğlu’nun Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu olan eşi Feride Binicioğlu’da yaptığı eselerle adından söz ettirdi.
Yalova Belediye Başkanlığı yaptığı esnada Türkiye’nin en çok izlenen dizisi Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde canlandırdığı Eşref Geçmez ve Sami Geçmez ikiz karakterleriyle adını dizi dünyasına yazdırmayı başardı. Ak Parti’den DP’ye geçen Binicioğlu Şu anda Demokrat Parti yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığını yürütmektedir. 2009 seçimlerinde AK Parti’den Yalova Belediye Başkanı olmayı başaran Barbaros Binicioğlu 2014 seçimlerinde yeniden aday olmuştu ancak DP Yalova Belediye Başkan Adayı olan Yakup Bilgin Koçal’a karşı seçimi kaybetmişti. Yakup Koçal’da daha sonrasında Ak Parti’ye geçmiş ve girdiği son seçimi Vefa Salman’a karşı kaybetmişti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.