FAZLACA “DÜZENİ BOZMAYA DEĞİL, DEVAM ETTİRMEYE GELİYORUM”

FAZLACA “DÜZENİ BOZMAYA DEĞİL, DEVAM ETTİRMEYE GELİYORUM”
Yayınlama: 07.03.2024
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınova Belediye Başkan Adayı Yasemin Fazlaca, düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fazlaca,  projelerine dair açıklamalarda bulundu ve yapılan anket sonuçlarına göre de 2-3 puan önde olduklarını söyledi.

2-3 PUAN ÖNDEYİZ”

Yalova’nın Altınova ilçesinde CHP’den belediye başkan adayı olan Yasemin Fazlaca basın mensupları ile bir araya geldiği kahvaltı etkinliğinde ilk olarak 31 Mart mahalli idareler seçimine dair hazırladığı projeleri başlıklar halinde açıkladı ve 20 senedir Altınova’da yaşadığını, Altınova’yı çok yakından tanıdığını belirtti. Göreve geldiği taktirde her zaman için sosyal belediyecilik anlayışını izleyeceğinden bahseden Fazlaca, yapılan anket sonuçlarına göre 2-3 puan önde olduklarını söyledi ve Altınovalı vatandaşların kalplerini kazanmak için 5 senedir ev ziyaretleri gerçekleştirdiğini belirterek, “İnsanlar benim samimiyetimi biliyorlar. Yeni ve genç bir kadroyla yola çıktık, inanıyoruz, başaracağız” diye konuştu.

“İŞÇİLERİMİZİN ÖZLÜK HAKLARINDA İYİLEŞTİRMEYE GİDECEĞİZ”

Göreve geldiği taktirde çalışanların işine son verilmesi gibi bir düşüncesi olmadığını belirten Fazlaca, sözlerine şöyle devam etti; “Düzen bozmaya değil, düzeni devam ettirmeye geliyorum. Vatandaşlarımıza şunları söylüyorum; kurulmuş 20 senelik bir kurum altyapısı var, siz bu kurum altyapısını eğer ki bozarsanız kendinize zarar vermiş olursunuz. Akıllı bir belediye başkanı bu riske girmez ve bir an önce önündeki projelere önem verir, bu yolda adım atar. Ben işçilere bu güvenceyi ve samimiyeti verdiğime inanıyorum. İşçilerimizin özlük hakları ve çalışma şartları hakkında önemli iyileştirmelere gideceğimiz çalışmalarımız olacak.”

“BATTI ÇIKTI PROJESİ FİZİKEN MÜMKÜN DEĞİL”

Rakip Başkan Adayı AK Partili Regaip Ahmet Özyiğit’in projeleri hakkında görüşlerini belirten Fazlaca, “İnsanlara hayal satılmasını doğru bulmuyoruz” diyerek, “Burada battı çıktı projesinin fiziken mümkün olmadığı 15 sene önceki incelemeler sonucunda ortaya çıktı ve bütçe olsa dahi fiziken hayata geçirilemeyeceği karara bağlanmıştır, proje ret almıştır” dedi.

“İŞÇİ KONUK EVİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Çalışmak için Altınova’ya gelen gurbetçi işçilerin barınma konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığından bahseden Fazlaca, bu problemi hayata geçirmeyi planladığı işçi konuk evi ile çözeceğini belirtti. Tersanelere yakın olacak ve tersaneciler ile ortak projelendirilen bir çalışmayla gurbetçi işçilerin sorunlarının çözüleceğini belirten Fazlaca, “Bu sayede hem işçilerin hem de apartman ve pansiyon sakinlerinin sıkıntılarına çare olacağız” dedi. Konuk evi hakkında detay veren Fazlaca, en az 500 yataklı ve sadece barınma değil aynı zamanda da vakit geçirebilecekleri, ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir sosyal alan inşa edeceğini belirtti.

“DR. METİN ORAL’IN TECRÜBESİ ÇOK DEĞERLİ”

Göreve geldiği takdirde mevcut Başkan Dr. Metin Oral’ın tecrübesinin çok değerli olduğundan bahseden Fazlaca, “Biz göreve geldikten sonra da gerek meclis üyeleri ve gerekse başkanlığından ve deneyimlerinden faydalanmak istiyoruz. Bizim mantığımız şudur, ‘amaç halka hizmetse gerisi teferruattır.’ Dolayısıyla kendilerinin tecrübelerinden de çokça yararlanacağımızı düşünüyorum. Sosyal belediyecilik anlayışı içeren toplu sünnet şöleni, cenaze hizmetleri ve hasta bakım hizmetleri gibi projeleri aynı şekilde kaldığı yerden devam ettireceğiz” dedi.

“KONUT ALANLARINA İHTİYACIMIZ VAR”

Kentsel dönüşüm konusunda bilgilendirmelerde bulunan Fazlaca, Altınova’nın bina anlamında büyük bir sıkıntısı olmadığından bahsetti ve Altınova’nın ihtiyacının yeni yerleşim yerlerine ihtiyacı olduğunu söyledi. Küçük bir yüzölçümüne rağmen yoğun bir nüfusu içerisinde barındırdığını belirtti ve insan nüfusu olarak günde yaklaşık 50 bin kişinin sirkülasyon içerisinde olduğuna değinen Fazlaca, “Konut anlamında yenilenmeye ihtiyacımız yok, binalarımız yaşlı binalar değil ancak konut alanlarına ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

“ALT GEÇİTLER YAPACAĞIZ”

İlçede yaşanan trafik problemi için proje hazırlıkları içerisinde olduğunu belirten Fazlaca, “Subaşı ve Kaytazdere’de çıkan üst geçitler var, üst geçitlerin altından alt geçit yaparak trafiği rahatlatmayı hedefliyoruz. Bir diğer projemiz ise zamanında Metin Başkan’ın da talepte bulunduğu ve şu anda karşımda aday olan kişinin kaymakamlık makamındayken reddettiği, Subaşı’ndan tersane yoluna bir hat var bu yolun açılması. Özellikle de servislerin bu alana yönlendirilmesi lazım” dedi.

“KADINLARIMIZA İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ”

İlçede yaşayan kadınların istihdamı için gerekli çalışmaların yapılacağını söyleyen Fazlaca, konu hakkında altın projesinin yoğun talep gören ve sürekli sirkülasyonu olduğunu belirttiği iş kıyafetleri sektöründe, sadece kadınların çalışabileceği bir tekstil atölyesi kuracağını söyledi ve “Çalışamayan kadınlarımız için de evde iş imkanı yaratmayı düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

“SU SPORLARIYLA GENÇLERİMİZİ TANIŞTIRACAĞIZ”

Sözlerinde gençleri de unutmayan Başkan Adayı Fazlaca, ilçede spor konusunda sadece futbol ve güreş odaklı ilerlendiğini söyledi ve göreve geldiği takdirde hayata geçirmeyi planladığı projelere değindi. Fazlaca, “Çoğu gencimiz sosyal alanı olmadığı için kahvelerde vakit geçiriyorlar. Eğitimli gençlerimiz iş bulamadığı için evlerde. Maalesef ki madde bağımlılığına yönelen gençlerimiz var bu duruma çok üzülüyorum. Gençlerimizi sadece eğitimle donatamayız, onları mutlaka sporla, sanatla ve müzikle tanıştırmamız lazım. Gençlerimiz için bir gençlik festivali yapmayı planlıyoruz, onlara Hersek ve Bayraktepe’de kamp alanları kurarak, kampla kültürüyle tanıştırmak istiyorum. Çok güzel bir sahilimiz var ancak su sporları ile tanışmamış binlerce gencimiz var. Kano, yelken kulübü gibi su sporlarıyla tanıştırmak istiyorum. Aynı zamanda da çocuklarımız için gerek jimnastik gerekse yakın dövüş sporları olsun çeşitli spor dallarında çalışmalarımız olacak” dedi.

 

429948570 730081169236695 4950672422864864963 n

“GENÇ BİR KADROYLA İNSANLARIN KARŞISINA ÇIKTIK”

Genç bir kadroya sahip olduklarını belirten Fazlaca,”20 senedir Altınova’dayım, bu ilçede ekmeğimi kazanıyorum, çocuklarım burada büyüyor. Dolayısıyla taşınma şansımın olmadığı yerde değiştirme şansım vardır niyetiyle belediye başkanlığına geçen dönem de adaylığımı koymuştum. O dönem çok az bir farkla seçimden galip çıkamadık ama bu dönem umutluyuz, belediye başkanlığını taçlandıracağız. Yaşadığınız yerde insanlar mutlu değilse, sosyal hayatınız yoksa, eğitim alanlarında eksiklik varsa burada bir kadın elinin farkındalık yaratacağını düşündüğüm için belediye başkanlığına aday oldum. Yaşadığımız yerde eğitimle, gençlikle, kadınlarla ilgili ve ailelerin sosyal yaşamıyla alakalı eksiklikler var. Bizim projelerimiz yol yapacağız, köprü yapacağız değil, bunlar zaten bir belediye başkanının asli görevleri. Fakat insan hayatına dokunacak projelerle Altınova’da yaşayan insanların karşısına çıktık. Projelerimiz hemen hemen bütün evlere girdi; kitapçıklar halinde, sosyal medyadan da açıklamalarımızı yaptık. Güzel bir genç yaş ortalamasıyla meclis üyesi listesi oluşturduk ve halkımızdan da olumlu tepkiler alıyoruz. Gençlerimizin hiçbir zaman söz hakkı olmamış, genel itibariyle belediye meclis üyelikleri açısından. Yepyeni, genç bir kadroyla insanların karşısına çıktık. Altınova’da hem genç hem bir kadın eli olarak farkındalık yaratacağımıza inandığımız için iddialıyız. Bu seçimi Allah nasip ederse büyük bir farkla alacağımızı düşünüyoruz.”

“KİMİN MALINI KİME BEDAVAYA SATIYORSUNUZ?” 

Rakip Belediye Başkanı Regaip Ahmet Özyiğit’in düğün salonunun bedava olacağının açıklanmasının ardından eleştirilerde bulunan Fazlaca,”Bedava mantığının çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü orada herkesin hakkı var, bütün vatandaşların hakkı var. ‘Kimin malını kime bedava satıyorsunuz?’ Şu anda da belediyenin uygulamış olduğu, ihtiyaç sahibi, yeni evlenecek olan gençlere bu zaten ücretsiz sağlanıyor. Belediye de bir işletme mantığındadır. Orada da bir gider var. Giderin olduğu bir yerde ve vatandaşın bütçesiyle oluşturulan belediye imkanlarını hiç kimse bedava halka tahsis edemez. Bu Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulanan bir şey değildir.” ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.