18 Mart
18 Mart

‘İŞİN EHLİ DEDİK AMA…’

Yalova Belediyesi’nin tartışmalı ilaçlama ihalesi konuşulurken ve ilin sinek istilasına uğraması ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Gürel’in tavla turnuvasına katılması halkı isyan ettirdi. Vatandaş Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve yönetimini eleştirerek, “Mahalle yanıyor, başkan tavla oynuyor. İşin ehli deyip oy verdik, son derece pişmanız.” dediler.

‘İŞİN EHLİ DEDİK AMA…’
Yayınlama: 01.06.2025
A+
A-
YALOVA Belediyesi’nin tartışmalı ilaçlama ihalesi konuşulurken ve ilin sinek istilasına uğraması ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Gürel’in tavla turnuvasına katılması halkı isyan ettirdi. Vatandaş Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve yönetimini eleştirerek, “Mahalle yanıyor, başkan tavla oynuyor. İşin ehli deyip oy verdik, son derece pişmanız.” dediler.
Yalova’da yaz sezonu daha başlamadan sivrisinek ve haşere sorunları vatandaşın gündemine oturdu. Şehirde sahil kesimleri ve mahallelerden yükselen şikayetler, gündem olurken, tepkilerin odağında Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve belediyenin tartışmalı ilaçlama ihalesi yer alıyor.

25 Milyon TL’lik İhale 93 Milyon TL’ye Çıktı

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz yıl yaklaşık 25 milyon TL bedelle yapılan haşere ilaçlama ihalesi, bu yıl “kaynak yetersizliği” gerekçesiyle iptal edildi. Ancak iptal sonrası yeniden açılan ihaleyle hizmetin, bu kez 93 milyon TL karşılığında farklı bir firmaya verildiği iddia ediliyor. Üstelik bu devasa fark sadece nakdi ödeme ile sınırlı kalmadı. Belediye kaynaklarına göre firmaya gayrimenkul devri, araç desteği ve ek lojistik imkanlar da sağlandı. Tüm bu desteklere rağmen Yalova’daki birçok mahallede ilaçlama hizmetinin ya yapılmadığı ya da etkisiz kaldığı ifade ediliyor.

Vatandaş Tepkili: “40 Yıl Önceki Gibi Sinek İstilası”

Yalovalılar, özellikle Merkez başta olmak üzere bir çok mahallede sivrisineklerin hayatı adeta kâbusa çevirdiğini söylüyor. Bazı vatandaşlar, “40 yıl önce sineklerden hortum gibi kümeler olurdu, şimdi aynı günleri tekrar yaşıyoruz” diyerek nostaljik bir sitemle yetkililere çağrıda bulundu.

Sosyal medya hesaplarından birçok kullanıcı Belediye Başkanı Mehmet Gürel’in halkın sorunlarıyla ilgilenmek yerine sosyal etkinliklerde, konserlerde ve sosyal medyaya yansıyan faaliyetlerde boy göstermesini eleştiriyor. Özellikle “Mahalle yanıyor, Mehmet tavla oynuyor” şeklindeki söylem, tepkilerin ortak dileği haline geldi.

e1c2rpm

Ak Parti Sessiz, Vatandaş Çözüm Bekliyor

Ak Parti Yalova İl Başkanlığına da tepki gösteren vatandaşlar,” Ak parti Yalova, ilçe ve beldelerin önemli bölümünde her konuda sessiz kalmaya özen gösteriyor. Böyle strateji olmaz.” ifadelerine yer verdiler.

 

e1c2rpm
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.