İSTEKLİ ÖRGÜT, DOMİNANT ADAY

Yayınlama: 04.04.2024
A+
A-

Son yazımda , seçimlerin AKP açısından , Yalova’da ki perde arkasını yazdım.
Şimdi sıra bizim tarafta ; yani CHP kanadında .
Daha evvelde belirttiğim gibi , kesin eminim ki ; ilk defa seçmen yerel seçimde adaya değil partiye oy kullandı.
Seçimi kaderini , katılım azlığı belirledi. Yani CHP’li seçmenin protestosu , AKP’li seçmene nazaran daha azdı .
Bunu analiz edersem , ilk etken , AKP içinde ki radikal din eksenli tabanın , TUTUK’un Atatürk’çü yapısından rahatsızlık duymasıydı .
İkinci etken , biliyorsunuz AKP ilk kurulduğunda “ Merkezdeyim “ mesajı vermişti. Dolayısı ile ülkemizin mazbut yapısı , yani eski ANAP’lılar , DYP’liler , DP’liler hepsi AKP çatısında birleşmişti. Erdoğan’ın , Erbakan tedrisatından gelmesi ise otomatikman , REFAHseçmenini AKP’ye yöneltmişti.
Ancak AKP’nin tabanını teşkil eden RADİKAL İSLAMİ kesim sayesinde , cemaatlerin ön plana çıkması , ekonominin dibe vurması , Erdoğan’ın otokrat yapısı , hırçınlaşması , Türk parasının perişan oluşu , piyasaların yükselmesi , maaşların un-ufak , ( özellikle emekli maaşlarının ) olması , ülke seçmenin de AKP’liler ve DİĞERLERİ olarak bölünmesini ortaya çıkardı . Bu gidişattan memnun olmayan merkez tandanslı seçmen yerel seçimlerde tavrını ortaya koydu ve sandığa gitmedi. Artı olarak yerel seçim olduğu için YURT DIŞI oyların olmaması da AKP aleyhine etki yapınca CHP, bu kadarını bile beklemediği bir seçim zaferi ile karşılaştı .
Bu görüntü aynıyle vaki olacak şekilde de Yalova’da da etkisini gösterdi.
Ama Yalova CHP örgütü de inanılmaz bir konsantre halinde idi.
Bir defa ERDEM DOĞANCI başkanı tebrik etmek vazifem . Çünkü ben dahil , bir çok CHP’linin eleştirilerine göğüs germeyi becerdi , asla motivasyonunu kaybetmedi. Bana göre bu seçimi kazanmayı en çok Doğancı başkan istedi.
Öyle ki , bir videoda , Cevdet Aydın parkında , elinde mikrofon , pazarcı esnafı gibi heyecanlı ve istekli görünüyordu .
Çok eleştirdiğim ( hala da eleştirilerimin arkasında olduğum) CHP adayı Mehmet GÜREL’de ayrı bir tebriki hak etmiyor değil.
Gürel’de en az Doğancı kadar kazanmayı istedi.Çünkü Muharrem İNCE döneminde hep hakkı yenmişti. Son genel seçimlerde ikinci sırada olmasını hazmetmesi de olağan bir şekilde zordu . Bu seçimde de her şeyi arkasında bırakıp sıfırdan başlamayı becerdi. Bu bakımdan ikinci bir tebriki hak etti.
Haa , bir avantajı daha vardı : Kişisel özellikleri örneğinde olduğu gibi . Hepimiz biliriz ki Gürel çok konuşur . Çünkü konulara hakimdir. Bu sebeple bir o kadarda hitabet kabiliyeti maksimum seviyededir. Bu özelliğini iyi kullandı . Sadece bu özelliği , onu rakibi üzerine çıkarmaya yetti.
Sebepler değil , CHP’nin kazanması önemlidir. Bu benim için yeterlidir. Şimdi Gürel’in omuzlarında mesuliyet büyük ve ağırdır.
Gürel önüne bakmaya konsantre olmalıdır.
Sabah 08’de uyanmalı , en geç 09’da makamında olmalı. ( Bu önemli )
Seçim dönemi VAAT KİTAPÇIĞINI masasının üstünden eksik etmemeli. Hatta akşam yatarken başucu etejeri üstüne de bir tane koymalı .
Liyakata önem vermeli. Bu konuda partizanca bir tutum sergilememeli . Çünkü 5 yıl çabuk geçer.
Son CHP’li belediye ekibine İADE-İ İTİBAR jargonundan vazgeçmeli . O ekip bir hata yaptı . Kimi cezalanarak kimi görevden alınarak o devri kapattılar. Yalova CHP belediyesi İCAZET makamı değildir.
Ben de ne yapacağıma karar verdim.
İlk YÜZ GÜN sadece not alacağım . Hiç belediye konularına girmeyeceğim.
Gürel’in vaat kitapçığını edindim. Devamlı masamın üstünde . Bekleyeceğim.
Başkan Yardımcısı görevine kimi atayacağını göreceğim .
Belediyede ki görev değişikliklerini , işten çıkarmalarını takip edeceğim . Kendisinden , meclis üyelerinden , ve atayacağı başkan yardımcılarından MAL BEYANI açıklamalarını bekleyeceğim.
14 Mayısa kadar ki tanıdığım Mehmet GÜREL’e sonuna kadar kefilim. Ama 14 Mayıs’tan sonra ki Mehmet GÜREL için endişeliyim.
Yaşamım kısaldığı için dualarım arttı .
Artık dualarıma “ Allahım , Mehmet Gürel kuluna yapmış olduğum eleştiriler için yalvarıyorum beni MAHÇUP çıkar “duasını da ekleyeceğim.
Netice itibarı ile ; Atatürk için , Yalova için , kadim Yalova halkı için yeni yönetim olan CHP Belediyesine sonsuz başarılar diliyorum.
Bir temenni daha eklemek istiyorum. O da şu : İnşallah bundan sonra ki ilk il kongresinde hedefi Milletvekilliği veya Belediye Başkanlığı olan değil , bilakis bizi kim en iyi temsil eder diyerek partimize layık olacak kişiyi araştırıp bulan ve aday yapma idealinde olan yeni bir İL BAŞKANI olmasını hayal ediyorum.
Saygılarımla

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.