YİNE YENİDEN MAALESEF VEFA SALMAN

Yayınlama: 24.09.2023
A+
A-

Bu hazret CHP’de genel başkanlık seçimi yaklaştıkça yine sahneye arz-ı endam eyledi.
Hem de ne eyleyiş ?
Sanırsınız CHP’de genel merkezdeki en fazla etkin olan bir siyasi beyin !
Sanırsınız ki ; CHP teşkilatı Salman ne diyecek ; bize nasıl yol tavsiyesi verecek diye ağzının içine bakıyor !
Bir video çektirip ; kasım , kasım kasılarak , yüzünü zoraki ciddi havaya büründürerek fikir(!) beyan etmiş . Demiş ki :” CHP’de Değişim şart ! “ Breh…Breh…Brehhh !
Titredi tüm CHP camiası !
“Vay anasını sayın seyirciler” misali…..
Adamda öz eleştiri yok….
Mahçubiyet duygusu yok olmuş….
Ama EGO tavan yapmış…
Bakın size 14 mayıs seçimler öncesini ve sonrası mümkün mertebe kısaca anlatayım :
Mesela ; asla tekrar belediye başkanı olup adını temizlemeyi , seçmene kumpas mağduru olduğunu ispatlamayı hiç düşünmedi. Varsa yoksa milletvekili olmaktı amacı !
Neden ? Çünkü vekil seçilirse dokunulmazlık kazanacak ve yargı sürecinden bir süre kurtulacaktı .
Yani bir anlamda suçu kabul ediyordu. Korkusu bu .
Muhatap olduğu suçlamalarda , hem Yalova CHP camiası hemde genel merkez , hep kendisinin yanında oldu . Gördüğü bu destekler , arkadaşta egoyu tavan yaptırdı . Oysa hem Yalova teşkilatı hem genel merkez etik olarak kendisini desteklediler. Masum olduğuna inanmalarından ötürü değildi , bunu görmedi.
Genel merkeze gidip Kılıçdaroğlu ile 15 dakika görüşmesinin ardından bu süreyi Yalova’ya geldiğinde 120 dakika olarak lanse etti. Tüm sohbetlerinde Kılıçdaroğlu ile olan görüşmelerini KANKA seviyesindeymiş gibi anlattı hep.
Haliyle de CHP Yalova teşkilatı ve seçmeni de buna inandılar. En çok inananda Mehmet GÜREL oldu. Bu inanma da Gürel’in seçimlerde adaylık konusunda hata yapmasına sebep oldu . Zannetti ki Vefa abisi bir olur , kendisi de iki . Yalova‘da da CHP seçimi 2-1 yapar dedi ve çuvalladı . Çünkü Becan ile 1-2 girmekle Salman ile 1-2 girmek arasında fark vardı . Bu konuda da haklıydı ama gerçeği maalesef son güne kadar göremedi. Ne yapalım ufuk meselesi.
Kılıçdaroğlu bir de tamim yayınladı tüm il merkezlerine . Dedi ki : “ Hiçbir mevcut belediye başkanı ve başkan yardımcıları istifa ederek aday adayı olamaz !”
Oysa Vefa efendi , önce görevden alındığını , sonra da asil belediye başkanlığından istifa ederek Yalova Belediyesini elleri ile AKP’ye sunduğunu unuttu . Unuttu çünkü EGO tavan yapmıştı . Çünkü hakkında yarattığı yalan algı operasyonuna önce kendi inanıp bu algıya esir olmuştu .
Bu gelişmelerinin hiçbirini kaale almayarak vekillik için başvuru dosyasını kendi eliyle Kılıçdaroğlu’na sunduuuu .
Bunu da geldi Yalova’da “ Kılıçdaroğlu dosyamı kabul edip teşekkür etti” diye lanse etti. Hatta daha ileri gidip 3-4 arkadaşla seçim gurubu bile kurup çalışmalara başladı .
Kılıçdaroğlu tabii ki kabul edecekti. Adam kaba bir şekilde refüze edecek bir karaktere sahip değildi ki ! Adamın mizacı buna müsait değildi .
Neticede adaylar Tahsin Becan- Mehmet Gürel- Yasemin Fazlaca olarak açıklanınca , içindeki gerçek Salman ortaya çıktı .
Kılıçdaroğlu’ndan hesap sormalıydı ve bu gücü kendinde görüyordu ?
Atladı aracına İmamoğlu’nun nerede mitingi varsa oraya gitti. Gitmeliydi ki ; surat ve isim olarak İmamoğlu’nun arkasında olmalıydı . Yani kendini lanse etmeliydi.
Ama gelinen noktada İmamoğlu genel başkan adayı olmayacağını açıklayınca bizim hazret ikinci kez ortada kalıverdi. Ama zeki adamdı. Onun kitabında öyle kolay pes etmek yoktu !
Sanırım bu sefer döndü Özgür ÖZEL’e veya Öymen’e . Fakat bu sefer farketti ki ; Özel ile pek yakın diyaloğu yoktu . Ama onu etkileyebilirdi.
İşte bu noktada kalktı bu “DEĞİŞİM OLMALI” videosunu çektirip önce sosyal medyaya verdi.
Sonra da inanıyorum ki bazı yakın dostları(!) vasıtası ile bu videoyu Özgür Özel’in gözüne soktu .
Sonuç ?
Sonuç şu : Hazret-i Salman , siyasi dehası(!) sayesinde son kozunu oynadı . Şimdi beklemede.
Kılıçdaroğlu tekrar başkan seçilirse , ben malum videoyu Kılıçdaroğlu ve Faik Öztrak’a bizzat elimle ulaştıracağım .
Salman bir türlü benim genel merkezle olan ilişkilerimi anlayamadı.
Kılıçdaroğlu seçilirse , Salman dede mesleğine yani kasaplığa döner .
Özgür Özel veya Öymen kazanırsa onlar zaten Salman’ı kaale bile almazlar ..
Neticede Yalova’mız yeni bir kasap dükkanına kavuşur.

Not : Erdem DOĞANCI % 99 ihtimal ile CHP İl başkanı olacak ya ; Salman şimdiden ne olur ne olmaz diye sayın Doğancı’ya da el atmış ve bir dostluk kurmuş. Ama ben Doğancı’nın bu kadar saf olabileceğine ihtimal vermiyorum..
Saygılarımla

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.