SERMAYECİK ÇİLEĞİNDE HASAT BAŞLADI

SERMAYECİK ÇİLEĞİNDE HASAT BAŞLADI
Yayınlama: 04.05.2024
A+
A-

Yalova’nın simgesi haline gelen, Türkiye’nin her bölgesinde ismi ile markalaşan Sermayecik çileğinde hasat dönemi başladı.

Yalova’nın meşhur çileği, Sermayecik köyünde bu yıl da hasat sezonunu açtı. Sermayecik Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve aynı zamanda Altınova İl Genel Meclisi Üyesi olan Resul Çiftçi, köylerinde yılın ilk çilek hasadının gerçekleştirildiğini duyurdu. Ancak köyde yeni projelendirilen Maviyemiş meyvesi sebebiyle bu yılki çilek rekoltesi 350-400 ton arasında değişecek. Başkan Çiftçi, yaptığı açıklamada, “Çileğin yanı sıra köyümüzde kiraz, ceviz, fasulye, kızılcık, erik ve fındık gibi ürünler de yetiştiriyoruz. Üretim, köylülerimiz tarafından bizzat gerçekleştiriliyor. Ayrıca, çileklerimizi kooperatif olarak her gün İstanbul hallerine göndererek depolama sorunu yaşamıyoruz. Şu anda çileklerimiz 50-60 lira arasında tezgahlarda yerini aldı. Yalova’daki semt pazarlarında da Sermayecik çileği satışa sunuluyor. Sermayecik çileği, hem lezzetiyle hem de kalitesiyle Türkiye’nin dört bir yanında tercih edilen bir ürün haline gelmiştir. Köydeki çiftçilerimiz her yıl artan talebi karşılamak ve ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

‘Göletler bu yılki tarımsal üretime hazır’

Sermayecik köyünde tarımsal üretimin her yıl artarak devam ettiğini belirten Çiftçi, göletlerin bu yıl da köyün tarımsal potansiyelini en üst düzeyde kullanmaya hazır olduğunu vurguladı. Köyde bulunan iki sulama göledinin bu yılki tarımsal üretime hazır olduğunu söyleyen Resul Çiftçi, “Göletlerimizin doluluk oranı, bu yılki tarımsal üretim sezonunda çiftçilerimize yeterli su kaynağı sağlayacak düzeyde. Bu durum, çiftçilerimizin ürünlerini daha verimli bir şekilde yetiştirmesine olanak tanıyacak” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.