TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

TÜRKİYE’DE İLK OLACAK
Yayınlama: 27.02.2024
A+
A-

Yalova Üniversitesi Rektörü Pro. Dr. Mehmet Bahçekapılı, toplam değeri 65 milyon TL olacak 2 dev projeyi üniversiteye kazandıracaklarını ifade etti.

Yalova Üniversitesi kendi imkanlarını genişletip ihtiyaçlarını karşılarken aynı anda Yalova’ya ve toplumun geneline fayda sağlayacak yatırımlarında ortağı olmayı sürdürüyor. Bu çerçevede önemli açıklamalarda bulunan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, toplam değeri 65 milyon olan AFAD ve Türkiye Engelliler Federasyonu ile yürütülecek 2 ayrı projeyi üniversiteye ve Yalova’ya kazandıracaklarını söyledi.

Bu projelerden ilkinin afetlere karşı kapsamlı eğitimlerin verilebileceği bir merkez olduğuna dikkat çeken Rektör Bahçekapılı, “AFAD ile birlikte hayata geçireceğimiz proje Türkiye’de bir ilk olacak. İlimizde aynı anda deprem, su altı ve yangın eğitimlerinin yapılabileceği ve 25 milyon TL’ye mal olacak bir merkezi ilimizde hayata geçireceğiz. Üniversite arazisi içerisinde bunun için bir yer desteği verdik. Maddi olarak harcamaları da AFAD üstlenecek. İlk etap tamamlanmış durumda. Özellikle deprem kuşağında yer alan bir il olmamız ve önümüzde beklenen bir İstanbul depremi olması nedeni ile bu merkez ve bu merkezde verilecek olan eğitim son derece değerlidir.” dedi.

2 FUTBOL SAHASI KAZANDIRILACAK
Türkiye Engelliler Federasyonu ile yapılacak olan bir diğer projenin maddi değerinin 25 milyon TL olduğunu ifade eden Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, “Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesinin yan tarafında yer alan bir araziye Türkiye Engelliler Federasyonu ile ortaklaşa olarak 40 milyon TL’lik 2 yeni futbol sahasını burada oluşturacağız. Bu alan üniversitemiz için olduğu kadar ilimiz için de önemli bir ihtiyacı karşılayacak.” dedi.

3 ETAP BAŞLADI
Yalova Üniversitesinin çehresini değiştirecek ve öğrencilere sosyal donatı alanları sunacak düzenleme çalışmalarına da değinen Bahçekapılı, “Üniversitemizin sosyal donatı alanları yoktu. Öğrencilerin oturabilecekleri alanlar da yoktu. Biz üniversitemizde çevre düzenlemesi kapsamında peyzaj çalışmalarının 2 etabını tamamladık. 3 etaba başladık. 2024 yılı içerisinde de 3. Etap devam edecek. Üniversitemizin görüntüsü değişiyor. Yaklaşık 2 bin ağaç diktik. Daha öncelerde peyzaj yatırımları yoktu. Bunları gerçekleştirdik. İnşallah Sanat ve Tasarım Fakültesi binamız teslim edildiğinde, Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin Mühendislik Fakültesi’ne doğru olan tarafının tamamen değiştiğini herkes görecek.” şeklinde konuştu

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.